Petrol

Sončna elektrarna velja za enega najbolj čistih in okolju prijaznih načinov proizvodnje električne energije.

Ker so naše potrebe po električni energiji iz leta v leto večje, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo izraba obnovljivih virov energije postala pomemben strateški cilj v Evropi in tudi pri nas. Med obnovljive vire spada tudi sončna energija, ki nam bo na voljo, dokler bo sijalo sonce. Z montažo sončnih celic, ki so tehnološko dovršena naprava za direktno pretvarjanje sončne energije v električno, si torej lahko dolgoročno zagotovimo velike prihranke in postanemo neodvisni od nihanja cen električne energije na trgu. Poleg tega sončne elektrarne veljajo za enega najbolj čistih in okolju prijaznih načinov proizvodnje električne energije, zato se za namestitev lastne sončne elektrarne odloča vedno več gospodinjstev.

Investicija se lahko povrne že v desetih letih

Morda se na prvi pogled zdi, da je začetna investicija visoka, a dejstvo je, da se ob nespremenjenem življenjskem slogu lahko povrne že v desetih letih. V primeru pridobitve nepovratne finančne spodbude v investicijo pa se ta doba skrajša, seveda odvisno od višine finančne spodbude, lahko tudi do 2 leti. Naj poudarimo, da je življenjska doba sončne elektrarne najmanj 30 let, kar pomeni, da so prihranki izjemni. Sicer je odvisno od velikosti same elektrarne in od porabe električne energije, ampak mesečni račun za elektriko se lahko drastično zmanjša.

Fotovoltaika

Preden se dokončno odločite za sončno elektrarno, se posvetujte s strokovnjaki. (Foto: Thinkstock)

Če razmišljate, da bi si omislili sončno elektrarno, boste imeli s premišljeno odločitvijo lahko že po največ sedmih letih lasten vir energije, potem pa boste na mesec plačevali le še približno 15 evrov za strošek obračunske moči in prispevka OVE in SPTE.

Ko se odločamo za montažo sončne elektrarne, moramo vedeti, kolikšna je povprečna mesečna oziroma letna poraba elektrike in kateri so največji porabniki električne energije v gospodinjstvu. Na podlagi tega nam bodo strokovnjaki izračunali najprimernejšo moč sončne elektrarne. Namestitev solarnih celic je še kako dobrodošla v primeru, če imamo velike porabnike elektrike, na primer električni avtomobil.

Družina Petrič je navdušena

V današnjem času je torej treba iskati najustreznejše Energetske rešitve za gospodinjstva, v kolikor želimo v prihodnje plačevati manj za več, predvsem pa čim bolj udobno in hkrati okolju prijazno bivati. V takšni situaciji se je znašla tudi mlada družina Petrič, ki si je od nekdaj želela maksimalno udobje in brezskrbnost za štirimi stenami lastnega doma. V iskanju najbolj optimalnih Energetskih rešitev je obiskala prodajno-razstavni Energetski center Petrol v ljubljanskem BTC, kjer so ji prijazni Petrolovi svetovalci pomagali najti prilagojeno paketno ponudbo Energetskih rešitev za kar najbolj udobno in ugodno bivanje. Ponudili so jim ugodno Petrol financiranje brez pologa, brez obresti, do 7 let, z nakupom pa so pridobili tudi možnost osvojitve 99-odstotnega popusta pri nakupu Petrol sončne elektrarne.

Izkoristite izjemno priložnost tudi vi!

Prvih 100 kupcev, ki bo do 31. 8. 2018 opravilo nakup Petrol sončne elektrarne, bo pridobilo možnost, da osvoji 99 % popusta pri nakupu Petrol sončne elektrarne. Več o ponudbi si preberite TUKAJ!

Nad sončno elektrarno, ki jo v podjetju izvedejo na ključ in uredijo tudi vso potrebno dokumentacijo, je bila navdušena cela družina, predvsem oče Peter, ki si je že od nekdaj želel, da bi lahko z nadgradnjo doma s sončno elektrarno proizvajal električno energijo, ki jo za delovanje potrebujejo tako rekoč vsi gospodinjski aparati, telefoni, električni avtomobil ...

Petrol2

Izkoristite izjemno priložnost!

Prilagojena Energetska rešitev za vsa gospodinjstva

Seveda ni vsaka Energetska rešitev primerna za vsak dom, zato je smiselno pred končno odločitvijo na podlagi potreb, želja in tudi finančnih ter prostorskih zmožnosti pretehtati vse možnosti in se o rešitvah posvetovati s strokovnjaki. Petrol je poskrbel za vse, zato ima poleg sončnih elektrarn v ponudbi tudi toplotne črpalke, IR-panele, talno ogrevanje, klimatske naprave, plinske peči, možnost ogrevanja na biomaso, domače polnilnice za električna vozila ter električna kolesa. Po ugodnih cenah so na voljo tudi različni energenti, med drugim elektrika, zemeljski plin, lesna biomasa in kurilno olje.

Če bi torej tako kot družina Petrič tudi vi radi dolgoročno privarčevali tudi več deset tisoč evrov in bivali čim bolj okolju prijazno, obiščite Energetski center Petrol, kjer vam bodo brezplačno pripravili tudi izračun Energetskih rešitev za vaše potrebe in vam tako pomagali do še udobnejšega bivanja, glede na informativne izračune pa lahko prihranite še več, če se odločite za sončno elektrarno. Petrol sončna elektrarna je namreč potrebam posameznika prilagojena rešitev in če imate majhno porabo električne energije, potrebujete tudi manjšo sončno elektrarno. Poskrbeli bodo tudi za dostavo, montažo in zagon ter vam tako zagotovili še dodatne prihranke. Ste še vedno v dvomih?

Sponzorirana vsebina