Model za ledene kocke v resnici zelo vsestranski kuhinjski pripomoček, ki ga lahko uporabite na številne načine. Izdelava kock ledu je v primerjavi z vsemi najmanj zanimiva. Poleg teh lahko namreč pripravite tudi sadne in zelenjavne pireje, s katerimi napolnite model in ga postavite v zamrzovalnik. Tako boste imeli ves čas pri roki okusne sadno-zelenjavne kocke za pripravo smutijev in popestritev drugih jedi in napitkov.

Še en odličen način za uporabo modela za led so ledene kavne kocke. Le kdo v poletnih mesecih ne mara slastne ledene kave? Da bi bila ta še bolj okusna in zaradi ledu iz vode ne bi postala preveč vodena, naredite ledene kocke iz kave. 

Kocke so lahko tudi čokoladne, kar je odlična ideja za pripravo slastnih čokoladnih šejkov, nad katerimi bodo najbolj navdušenih ljubitelji čokolade. Bolj kot čokoladni napitki pa v poletnih dneh večini prijajo koktejli, kot je priljubljeni mojito. Da bo priprava še hitrejša lahko vnaprej naredite ledene kocke s sokom limete in meto. 

Na isti način lahko zamrznete tudi druge alkoholne pijače, na primer ostanke sangrije in z njimi kasneje hladite ta osvežilen napitek ter preprečite preveč voden okus, ki bi nastal zaradi uporabe ledu iz vode.

Prostorčke v modelu lahko zapolnite tudi s kockami različnega sadja. Zelo okusna je lubenica, poskusite lahko tudi z banano ali melono in koščke zamrznjenega sadje kasneje porabite za pripravo smutijev, sadne soate ali domačega sladoleda. 

Osvežite se lahko tudi s pripravo jogurtovih kock ali pa model najprej napolnite s stopljeno čokolado, v katero nato potopite koščke jagod.

Model za led lahko uporabite tudi za pripravo dekorativnih ledenih kock. V model, ki ga napolnite z vodo potopite različne cvetove rož in nastale bodo čudovite ledene kocke, ki bodo navdušile vaše goste.