dominvrt
8 trikov z aluminijasto folijo, ki vas bodo navdušili
GOSPODINJSTVO

8 trikov z aluminijasto folijo, ki vas bodo navdušili

08.03.2019, 15:00
5

Aluminijasto folijo lahko najdemo v skoraj vsakem gospodinjstvu. Le kdo vanjo ne zavija živil in jo uporablja za pečenje ter kuhanje? Verjetno pa niste vedeli, da je uporabna še za marsikaj drugega.

Z uporabo aluminijaste folije si lahko močno olajšate življenje. Poglejte si, kako lahko folijo, ki jo navadno uporabljamo zgolj v gospodinjstvu, uporabite za različne namene in s preprostimi triki dosežete neverjetne rezultate.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

1. Odstranitev rje

Aluminijasta folija je odlična za odstranitev rje s tuša, pip in drugih površin. Iz "alu" folije preprosto naredite po želji veliko kroglico in z njo podrgnite po zarjavelih površinah. Rezultat vas bo navdušil. 

Alu folija
Alu folija/ FOTO: Dreamstime

2. Brušenje škarij ter nožev

Prepognite list folije in vanj s škarjami ali pa z nožem večkrat zarežite. Ostri predmeti se bodo na ta način avtomatsko nabrusili.

3. Ogrevanje prostora

Poljubno leseno ploščo ovijte z aluminijasto folijo in jo postavite za radiator. Plošča bo vrnila toploto v prostor in preprečevala, da bi energija uhajala ven.

4. Čiščenje posode

V marsikaterem gospodinjstvu po kosilu gobica za umivanje posode preprosto ni dovolj. Zato v posodo s trdovratnimi madeži nalijte toplo vodo, nekaj detergenta in pustite nekaj časa stati. Aluminijasto folijo zmečkajte v majhno kroglico in z njo podrgnite madeže s posode.

5. Loščenje pribora

Aluminijasta folija v stiku z jedilnim priborom povzroči kemično reakcijo. Umazanija s pribora se namreč prenese na aluminijasto površino. Preprost recept za zloščen pribor je, da zaboj obložite s folijo, vanj položite srebrni pribor, dolijte detergent in vrelo vodo. Pustite, da se pribor namaka petnajst minut do pol ure, nato pa pobrišite s čisto krpo.

6. Čiščenje žara

Po uporabi žara rešetke namažite s kisom, počakajte nekaj minut in madeže odstranite s kosom zmečkane folije.

7. Zlikajte oblačila

Kos aluminijaste folije lahko postavite pod prevleko likalne mize in začnete likati. Oblačila bodo tako dlje časa ostala brez gub.

8. Znebite se statičnosti

Iz folije oblikujte žogico v velikosti pesti. Skupaj z oblačili jo položite v sušilni stroj. Na ta način se boste rešili statike, isto žogico pa lahko uporabite večkrat.

V video vsebini pa si lahko pogledate še nekaj dodatnih zanimivih trikov z aluminijasto folijo. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Komentarji (5)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

JohannDoe
28.03.2019, 13:12:44
-4
Imate težave z zaprtostjo? Zmečkajte kroglico aluminijaste folije in se podrgnite po riti.
GlasModrosti
11.03.2019, 9:50:24
+6
Jaz aluminijasto folijo kar precej uporabljam. Bi pa raje, kot te nasvete, videl kaj napisanega o aluminiju, živilih in demenci. Nekje sem slišal, da so odkrili, da imajo dementni ljudje v možganih večje količine aluminija kot tisti brez demence.
Ali Žigon
09.03.2019, 11:02:59
+21
Pa kdo je to napisal? Groza od groze! Manjka samo še nasvet: če zmučkaš aluminijasto folijo v majhno kroglico, jo prekuhaš v slani vodi in namočiš čez noč v borovničevem kisu z dodatkom odcejenaga soka napol pečenih žabjih ritnic bo pomagalo, da se sosedova mačka ponoči ne bo več tako glasno drla. Seveda je pa pogoj, da kroglico postaviš točno 23 stopinj levo od sprednje desne noge postelje ob polni luni vsako drugo prestopno leto.
zemoo
10.03.2019, 21:09:54
+3
NOVICE
Bo Šabedru uspelo pomiriti preobremenjene ...
ŠPORT
Coutinho v nemilosti katalonskih navijačev: Se ...
POP IN
Nove družinske fotografije Kate in Williama: mali ...
TV ODDAJE
'Ko me je Andrej objel, sem od sreče zajokal'
VIZITA.SI
Na to živilo nikakor ne smete pozabiti
OKUSNO.JE
To morate vedeti, če jih imate radi!
ZADOVOLJNA.SI
Rojstni list razkril, kje je v resnici rodila ...
MOSKISVET.COM
Corinna Schumacher: Hčerka razmišlja o slovesu
BIBALEZE.SI
Dobrotnik Amir ima za vas pomembno sporočilo
CEKIN.SI
Darilo za vzgojitelje in učitelje: draga darila ...
DOMINVRT.SI
Tako lahko sami razmnožujemo orhideje
ZADOVOLJNA.SI
90-dnevni izziv: kako do poletja izgubiti odvečne ...