Hišni ljubljenčki, predvsem psi, v dom prinašajo obilo ljubezni, topline in veselja, žal pa pogosto tudi dlake. Te potem tudi sami s copati raznesemo po celem stanovanju in naj še tako vestno sesamo in pometamo, jih je skoraj nemogoče v celoti odstraniti, še posebej iz oblazinjenega pohištva in preprog. Lahko pa si pomagate z dvema preprostima trikoma ...

Japonke iz gume

Preden se lotite čiščenja stanovanja, poiščite svojo poletno obutev oziroma če smo natančni – japonke iz gume. Ta priljubljen poletni modni dodatek je namreč odličen ’zbiralec dlak’ naših kosmatih prijateljev. Najprej jih dobro operite in posušite. Nato si jih nataknite na roke in z njihovo pomočjo na kup zberite dlake, ki so se znašle na sedežni garnituri ali preprogi. Kupček dlak nato le z rokami poberete in vržete v smeti. V kolikor se je kakšna dlačica zažrla v tkanino, jo ponovno skušajte s krožnimi gibi japonk, ki jih rahlo zmočite, odstraniti, lahko pa si pomagajte s prsti ali pinceto.

Gumijaste rokavice

Rokavice iz gume, ki jih uporabljate med čiščenjem doma, da roke zaščitijo pred kemikalijami, vam bodo še kako prav prišle tudi pri odstranjevanju dlačic. Ravno tako jih nataknite na roke in jih z malce bolj grobimi potezami zberite na kup kot je prikazano v spodnjem videu. V kolikor vam ne uspe odstraniti vseh dlačin, rokavice zmočite, otresite in ponovite vajo, tokrat s krožnimi gibi.