Pečica

(Foto: iStock)

Kuhinja že dolgo ni le tisti del doma, ki ga pač le nujno potrebujemo, da lahko kuhamo. Estetsko (in tehnološko) dovršene kuhine dajejo stanovanju veliko težo, so nekakšno središče domačega dogajanja. Ustvarjajo vtis domačnosti, elegance ... skratka, odražajo slog stanujočega. Na milanskem sejmu kuhinj EuroCucina se vsako leto predstavijo najpomembnejši proizvajalci kuhinj in kuhinjske tehnologije. Na ogled postavijo svoje inovacije in nakažejo, v katero smer bo šel razvoj.

Novi trendi gredo v smer izrazito preprostih linij. Barve, ki prevladujejo, so črna, bela, antracitna, lahko v izvedbi visokega sijaja ali so matirane. Ne glede na to, katere barve je kuhinja in ali je visoki sijaj ali ne – v ospredje poleg kakovostnih materialov vse bolj prihaja tehnologija.

Med inovacijami je med drugim marsikoga odprtiih ust pustil Samsung, ki se predstavlja prvič in dokazuje, da njihovi gospodinjski aparati resnično spreminjajo življenja uporabnikov. Njihova inovativna Dual Cook Flex™ pečica ima namreč fleksibilna vrata, ki omogočajo neodvisen dostop do zgornjega dela pečice, brez izgube toplote in vplivov na pečenje v spodjem delu. Za pripravo večjih jedi je mogoče odstraniti delilnik in uporabiti celotno pečico.

kuhinja

(Foto: Samsung)

Pečica, ki omogoča dvojno pečenje, tako olajša pripravo več jedi. Vsak del je namreč mogoče uporabljati povsem ločeno, tako da lahko hkrati recimo pripravljate pečenko in pečete biskvit za sladico. V vsakem delu je mogoče nastaviti drugačno temperaturo in čas pečenja. Vonjave se pri uporabi obeh delov hkrati ne mešajo. Za posamezne jedi je mogoče uporabiti tudi samo zgornji del pečice, kar zmanjša čas segrevanja in porabo energije. Številne pametne funkcije omogočajo optimizacijo pečenja. Na daljavo, prek SmartThings aplikacije, lahko uporabnik vklopi segrevanje pečice in ravno tako nadzoruje temperaturo pečenja. Vključeni priročnik za pripravo hrane na podlagi sestavin priporoča najboljši način pečenja, temperaturo in čas. Poleg Dual Cook Flex pečice so v pospredje postavili tudi Family Hub, ki uporabnikom omogoča nekakšno komunikacijo z napravami prek aplikacije SmartThings; med funkcijami so med drugim načrtovalec obrokov, nakupovalni seznam in recepti.