Sušilnik las

(Foto: Thinkstock)

'Odstranite' fotografijo iz albuma

Za lažje odstranjevanje fotografije iz lepljive strani albuma, usmerite vroč zrak sušilca s hrbtne strani in hkrati (nežno!) odstranjujte fotografijo.

Znebite se prahu s težko dostopnih mest

Imate težave s prahom na težko dostopnih mestih? Rešite jo s sušilnikom za lase! S hladnim zrakom ga usmerite proti področju, kjer se je nabral prah in katerega ne morete zlahka doseči. To je še posebej priporočljivo za čiščenje svetilk, računalnikov, umetnega cvetja, knjižnih polic in lesenih predmetov nepravilnih oblik.

Poravnajte plastične zavese za tuš ali plastične prte

Ob nakupu plastične zavese za tuš ali plastičnega prta večino motijo gube, ki so se pojavile zaradi zloženega materiala. Da bi jih 'polikali', usmerite vroč zrak na material takoj, ko ga odstranite iz embalaže. Bodite pozorni, da sušilca za lase preveč ne približate materialu, saj bi se le-ta lahko pričel topiti.

Popolna glazura

Želite hitro glazuro na torti? Da bi to dosegli, usmerite hladen zrak iz sušilca neposredno na njo. Če pa želite bolj sijočo glazuro, nanjo za kratek čas usmerite vroč zrak. Tako bo torta videti kot tista iz slaščičarne.

Pobrišite sledi voščenk ali voska

S pomočjo sušilca za lase lahko tudi odstranite sledi voščenih barvic, ki jih je vaš otrok pustil na steni ali oblačilih. Usmerite vroč zrak proti barvi, dokler se le-ta ne raztopi, nato pa madež pobrišite z gobico, ki ste jo pred tem namočili v milnico. Enak postopek velja za odstranjevanje voščenih madežev.

Odstranite nalepko

Na enak način lahko tudi odstranite papirnate nalepke z oken, škatel ali ceno z novega izdelka. Na nalepko usmerite vroč zrak in presenečeni boste, s kakšno lahkoto jo boste odstranili – in to v enem kosu!