Kuhinja

(Foto: iStock)

Oblačila

Ko po napornem dnevu pridete domov, bi zagotovo najraje odvrgli oblačila kar na vhodu in jih tam pustili, kajne?! V resnici jih mnogi potem največkrat obesijo čez stol ali celo na katero izmed telovadnih naprav, ki jih ne uporabljajo. Naslednji dan se zgodba ponovi in dan pozneje tudi. Vmes se še večkrat preoblečejo, ker se v določenem kosu ne počutijo dobro, in oblačila znova romajo na stol. In konec tedna je na stolu več oblačil kot v omari, poleg tega niti ne vedo, katera so čista in katera umazana. Veliko lažje je, če si vzamete tisti dve minuti na dan in umazana oblačila odložite v koš za perilo, čista pa v omaro. Soba bo tako videti veliko bolj urejena.

Torbice

Sploh moški se znajo večkrat pošaliti na račun žensk glede vsebine njihovih torbic. Zdi se, da so torbice predstavnic nežnejšega spola prava zakladnica vsega mogočega, samo tistega, kar iščejo, tam nikoli ne najdejo.

Otroci v avtu

(Foto: iStock)

Kakorkoli, dejstvo je, da zaradi denarnice, telefona, ključev, robčkov, ličil, vložkov, tamponov, žvečilnih gumijev, zdravil in drugih podobnih predmetov v torbici hitro nastane zmešnjava oziroma pravo smetišče. Le par minut je potrebnih, da iz torbice odstranite vse, česar ne potrebujete, na primer račune, ovitke od čokoladic …

Avtomobil

Tudi avtomobil lahko hitro postane skladišče ali smetišče, sploh če imate majhne otroke. Plastenke vode, embalaže raznih živil, drobtine, igrače, parkirni listki … Vsakič, ko stopite iz avta, preverite, ali je treba kakšno stvar odnesti v smeti.

Kuhinjski pult

Površina, ki težko dolgo ostane čista, sploh če radi kuhate ali pripravljate več obrokov dnevno. Se tudi vi vsako jutro primete za glavo, ko zagledate goro umazane posode in kup drobtin na pultu? Dejstvo je, da boste prej ali slej morali kuhinjske površine spraviti v red, zato je veliko bolje, da jih počistite sproti, čeprav se vam v danem trenutku niti najmanj ne da. Če takoj po kosilu res nimate časa, pult pospravite zvečer.

Delovna miza

Ne glede na to, ali delate v pisarni ali od doma, delovna miza hitro postane odlagališče za goro papirjev, pisem, pisal, skodelic in kozarcev, embalaž … Vsakič, ko končate delo, vse nepotrebne stvari odstranite z mize, ostale zložite na svoje mesto. Tako boste naslednji dan veliko lažje začeli delo.