Stranišče

(Foto: iStock)

Obstaja sicer veliko načinov, kako odišaviti stranišče oziroma kopalnico. Lahko uporabljate dišave, ki se jih namesti v straniščno školjko, lahko razna razpršila, a so nekateri nanje občutljivi. Obstaja pa tudi način, na katerega morda niti pomislili še niste. Da ga izvedete ta trik, potrebujete le dvoje – toaletni papir in eterično olje.

Eterično olje

(Foto: iStockphoto)

Priporočljivo je, da izberete eterično olje citrusov. Ta vonj daje občutek svežine in običajno 'premaga' druge vonjave. Vse, kar morate storiti, je, da kanete približno 5 kapljic na notranjo stran kartonaste rolice, okoli katere je ovit toaletni papir. Eterično olje se po vpilo v kartonast tulec in vsakič, ko boste odtrgali nekaj papirja in jo zavrteli, se bo prijeten vonj širil po prostoru. Pazite le, da olja ne kapljate po toaletnem papirju, saj nekatera eterična olja dražijo kožo.

Ta 'trik' je odličen, še posebej, če imate otroke. Ti namreč lahko kaj hitro prevrnejo posodico s putpurijem, iz radovednosti snamejo dišave z roba školjke, pršijo dišave v razpršilu vase ... če z eteričnim oljem prepojite rolico, bodo vse skrbi odveč.

Otrok

(Foto: iStockphoto)