Zamrzovalnik

(Foto: iStock)

Odprite kuverto

Ni ravno mačji kašelj odpreti kuverto, ne da bi jo poškodovali do te mere, da je ne bi mogli znova uporabiti. Ali pač? Kuverto dajte v plastično vrečico in jo za dve uri položite v zamrzovalnik. Ko jo vzamete ven, jo odprite z namenskim rezilom za odpiranje pisem ali z navadnim nožem. Ko se odmrzne, lepilo znova aktivirajte z malce kreme ali losjona za telo.

Svečam podaljšajte čas trajanja

Ohlajen vosek potrebuje dvakrat več časa, da se stali, zato svečo pred uporabo za 24 ur postavite v zamrzovalnik. Pri nekaterih svečah predhodno hlajenje preprečuje tudi kapljanje voska.

’Operite’ kavbojke brez pranja

Nekatere kavbojke se med pranjem lahko skrčijo ali zbledijo, na srečo pa jih niti ni treba prepogosto prati. Sploh zato, ker obstaja preprost trik, ki jim bo vrnil svežino. Ko ugotovite, da bi potrebovale osvežitev, jih zložite, položite v platneno vrečko ter jih čez noč pustite v zamrzovalniku. Nizke temperature bodo uničile bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj.

Olajšajte si uporabo plastične folije

Plastična folija za živila je še kako priročna, a mnogim povzroča sive lase, saj jo je težko odvijati. Če jo pred uporabo za nekaj minut postavite v zamrzovalnik, bo šlo veliko lažje. A nikar naj ne bo predolgo na hladnem, saj lahko izgubi svojo primarno funkcijo.

Shranite seme za naslednjo sezono

Če vam je ostalo še kaj semen, jih lahko v zamrzovalniku shranite do spomladi. Preden jih razporedite v vrečice (najbolje papirnate), semena dobro posušite. Pred uporabo jih morate popolnoma odtajati.

Znebite se pršic

Ker so hladni meseci pred vrati, bo kmalu čas tudi za debele odeje, v katerih se še kako rade zadržujejo pršice. Ker pa male nadlogice ne prenesejo nizkih temperatur, lahko poskusite s preprostim trikom. Odeje zložite, jih položite v plastično vrečko, ter jih pustite v zamrzovalniku čez noč. Ko se odmrznejo, jih operite.