Čiščenje

(Foto: Thinkstock)

► Ste tudi vi med mnogimi, ki se vsakokrat znova mučijo zadeti nit oziroma sukanec skozi luknjico v šivanki? Da bi 'ukrotili' nit, na začetek niti nanesite lak za lase. Presenečeni boste, s kakšno lahkoto jo boste potegnili skozi šivanko.

► Zagotovo se vam je že zgodilo, da niste mogli ločiti dveh 'zlepljenih' kozarcev. Na videz nemogoča rešitev je v resnici zelo preprosta. Oba kozarca postavite v posodo, v katero ste dali nekaj hladne vode. V zgornji kozarec nalijte toplo vodo. Počakajte nekaj minut in kozarca boste zlahka ločili.

► Da bi kečap lažje spravili iz embalaže, vanjo vstavite slamico in jo nato počasi potegnite nazaj ven.

► Gumijaste rokavice boste lažje sneli iz rok, če boste roke za nekaj sekund držali pod hladno vodo.

► Če umivate okna z obeh strani, jih brišite na notranji strani v vodoravni smeri, na zunanji pa v navpični. Tako boste takoj opazili, kje ste kaj razmazali.

► Trdovratne madeže, kot so mušji iztrebki, odstranite s toplim čajem.

► Oken ne pomivajte v sončnem vremenu, za pomivanje pa vedno uporabite mlačno vodo, v katero, namesto čistila za okna, vlijete nekaj kisa. Oken ne pomivajte z vročo ali hladno vodo. Prav tako umazanih oken ne drgnite s suho krpo, saj bodo tako na steklu ostale raze.

► V kopalnici bo manj pare, če boste v kad najprej natočili mrzlo vodo in ji šele na to dodali vročo.

► Če želite, da so vaše na novo zasajene rože videti hitreje polnejše oziroma obilnejše, jih sadite 'cik – cak' in ne v eni ravni črti.

► Za odstranjevanje manjših 'prask' s steklenih izdelkov, steklo čistite s krpo, ki ste jo prej natrli z zobno pasto.

► Žvečilni gumi se vam je prilepil na lase. Brez panike! Da bi ga lažje odstranili brez trganja las, lase natrite z arašidovim maslom in vazelinom. Presenečeni boste!

► Če iz vaše obutve prihajajo neprijetni vonji, se lahko hitro znajdete v nerodni situaciji. Da bi to preprečili, dajte v obuvalo sodo bikarbono in jo pustite v čevlju en dan.

► Nadležno etiketo na steklenih in drugih izdelkih boste lažje odstranili s segrevanjem. V etiketo za nekaj sekund usmerite topel zrak iz sušilnika za lase.

► Sivka odganja molje. Zašijete jo lahko na primer v vrečko iz gaze in položite med tkanino ali v žepe oblačil.