Oblačila v omari

(Foto: iStock)

V nedavni anketi je kar dve tretjini žensk priznalo, da v svoji omari hranijo oblačila zato, ker so prepričane, da jih bodo nekega dne znova oblekle. Res je, da se jih že nekaj časa niso dotaknile, kar pa ne pomeni, da jim ne bodo nekoč spet všeč. Toda, drage naše dame, nikar se ne slepite! Možnosti so zares majhne!

Po drugi strani je anketa razkrila, da kar četrtina žensk v svojih omarah hrani oblačila v štirih različnih konfekcijskih velikostih zaradi neprestanega in obsežnega nihanja teže. Kar štirideset odstotkov anketirank pa hrani v omari tudi premajhna oblačila v upanju, da se nekoč vrnejo na svojo idealno telesno težo in da jim bodo takrat ta oblačila spet prav.

Obstajajo pa tudi drugi razlogi, zakaj prihaja do nepotrebnega kopičenja oblačil, na katerih se sčasoma nabira samo še prah. Nekaterim se je od dragih oblačil, za katera so odštela zajeten kupček denarja, pretežko posloviti. Spet druge so že v startu kupile premajhna oblačila v upanju, da nekoč spet izgubijo telesno težo in se jim zaenkrat še niso pripravljena odpovedati.

Vsaka deseta ženska oblačila hrani iz sentimentalnih razlogov, ker jih nanje vežejo lepo spomini na srečne trenutke v življenju.

Psihologi na drugi strani trdijo, da ima shranjevanje starih in neustreznih oblačil slabe posledice tudi za človeško psiho, saj posameznika ob pogledu nanje daje nostalgija in čustvena navezanost, kar pa ni vedno zdravo. Zato redno čistite svoje omare, obleke, ki jih ne nosite, pa zapakirajte in z njimi razveselite koga, ki mu bodo prišle še kako prav. Boste videle, kako vnesite novo energijo v vaši garderobi.