pes potuje z letalom

Potovanje bi morala za žival biti čim manj stresna izkušnja. (Foto: Thinkstock)

Med letom iz Phoenixa do letališča Nawark v New Jerseyju je pretekli teden poginil kuža, ki je potoval v transportnem boksu. Kužka, ki je slišal na ime Alejandro, so ob vmesnem postanku v Detroitu v boksu našli negibnega, ležal pa je v bruhanju in drugih telesnih izločkih. V središču polemik se je znašla letalska družba Delta Air Lines.

»Pes je bil ob 6. uri zjutraj živ,« je dejal njegov razočaran lastnik Michael Dellegrazie za britanske medije. Da je poginil, mu je osebje sporočilo ob 8.30. Da bi ugotovili, kaj se je zgodilo, je podjetje samo sprožilo podrobno preiskavo.

»Domače živali so pomembni člai naših družin in vedno se trudimo, da bi bilo potovanje za vse prijetno,« so sporočili. »Podjetje je sprožilo temeljito preiskavo dogodka, da bi zagotovili, da se kaj takega ne bo nikoli več ponovilo,« so še dodali. Veterinarja so prosili, da potrdi vzroke smrti.

To sicer ni prvi tak primer. Kot poročajo tuji mediji, je marca letos poginil mladiček, potem ko je osebje lastnike prisililo, da ga dajo v košarico nad glavo. Leta 2017 so ameriške letalske družbe prevažale več kot pol milijona hišnih ljubljenčkov. Od teh jih je po podatkih Ministrstva za promet Združenih držav Amerike 24 umrlo, 15 jih je bilo ranjenih in ena žival pa je bila izgubljena.

Vse, kar morate vedeti, če se odpravljate z ljubljenčkom v tujino!

mačka potuje z letalom

(Foto: Thinkstock)