David in Buzz

To je fotografija, ki jo je na Facebooku objavila Maria Sanchez in z njo dosegla na tisoče ljudi.

David in Buzz

David in Buzz sta znova skupaj, zahvaljujoč pomoči neznancev. (Foto: lifewithdogs.tv)

Dave Thomas je bil aretiran, zato so oblasti njegovega psa, ki mu je ime Buzz Lightyear in je mešanec s pitbulom, odpeljale v zavetišče. Človek in njegov najboljši prijatelj bi bila lahko znova skupaj, če bi David le imel 400 ameriških dolarjev (približno 305 evrov). Ni mu preostalo drugega, kot da svojega psa vsak dan obiskuje v zavetišču kalifornijskega mesta San Bernardino. Prostovoljka Maria Sanchez, ki redno obiskuje zavetišče, ga je večkrat videla, kako obupano sedi pred kletko svojega psa. Ker jo je prizor jokajočega Davida pred kletko močno ganil, je posnela fotografijo in se odločila, da bo poskušala pomagati.

Maria se vedno trudi pomagati živalim iz zavetišča, da najdejo varen dom, zato je tudi v tem primeru čutila, da mora pomagati. Fotografijo je objavila na Facebooku in prosila za pomoč, vendar si ni mogla predstavljati, kakšen odziv bo dobila. "Noro je, koliko ljudi se je odzvalo," je povedala za medije. Čeprav je bil odziv posameznikov zelo velik, ki so želeli pomagati, pa se je pojavila težava. Ugotovila je, da Thomasu nikakor ne more sporočiti, da so mu ljudje pripravljeni pomagati, saj v zavetišču ni pustil svojih podatkov. Tako je Maria začela deliti letake in klicati institucije, ki bi lahko vedele, kje je David. Nekega torkovega jutra so ga našli in mu povedali, da so zanj zbrali več kot 2.000 ameriških dolarjev (približno 1.500 evrov) donacij in da kmalu med njim in njegovim psom ne bo več rešetk.

Thomas je bil ganjen in presenečen nad pomočjo, ki so jo bili pripravljeni nuditi neznanci. "Verjamem, da je to dejanje namenjeno mojemu psu in ne meni … To je resnično neverjetno,“ je ganjen povedal.

Se spomnite nedavnega posnetka, ko je na Viču doga napadla psa? Vas zanima, kdo je v resnici kriv?

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na