Bolan Owen

Owen svojemu kužku rad tudi zapoje! (Foto: YouTube)

Skromni in prestrašeni sedemletnik se boji odprtih prostorov, zato je bil dolgo časa praktično ujet v lastnem domu. Zdaj se je končno opogumil in vrata svojega doma večkrat odpre. Največje zasluge za ta pomemben korak pa ima prav njihov trinožni ljubljenček.

Owenu Howkinsu so že kmalu po rojstvu postavili diagnozo: deček boleha za redko genetsko motnjo, imenovano Schwartz-Jampelov sindrom, zaradi česar so njegove mišice ves čas nepete. Zaradi svojega zdravstvenega stanja se je deček na vse pretege izogibal neznanim ljudem, zelo nerad pa je zapustil celo lasten dom. Če je bilo le mogoče, je ostal doma.

"Ko je začel obiskovati šolo, je sam dojel, da je nekoliko drugačen od drugih otrok, zato se je še bolj zaprl vase," je za Daily Mail razkrila Colleen Drummond, Owenova mačeha.

Same pozitivne spremembe pa je v njihovo življenje prinesel kužek Haatchi, anatolski ovčar, ki ga je Owenov očka Will pripeljal iz zavetišča. Britanski deček se je začel osvobajati. S pomočjo kužka je pridobil na svoji samozavesti. Med sprehajanjem s kužkom se Owen celo pogovarja z neznanci na ulici in jim veselo pripoveduje o svojem novem najboljšem prijatelju.

Usoda v preteklosti ni prizanesla prijaznemu kužku, ki ga Owen naravnost obožuje. Pred desetimi meseci ga je namreč zbil avto, nato pa so Haatchija še zapustili njegovi takratni lastniki. Kosmatinec se je tako čez noč znašel na cesti, kjer so ga našli veterinarji in mu zaradi hudih poškodb amputirali tačko in odrezali rep. Haatchi je zdaj v dobrih rokah, novi lastniki so z njim obiskali tudi poseben tečaj, kjer pse usposabljajo za posebne terapije, kar bo zagotovo v pomoč tudi 7-letnemu Owenu.

Nenavadno prijateljski odnos pa ima s svojo ljubljenko tudi znani Slovenec ...

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na