dominvrt
Trend, v katerega se boste zaljubili
DOM

Trend, v katerega se boste zaljubili

03.12.2015, 9:20
5

Zelene stene oziroma vertikalni vrtički sicer niso novost, so pa v zadnjih letih, ko se v vseh pogledih radi vračamo k naravi, močno pridobili na popularnosti. Če bi tudi vi radi v svoj dom vnesli nekaj zelenja, vendar ste naveličani klasičnih lončnic, si v galeriji lahko ogledate nekaj idej, kako ’oživiti’ stene.

Zelenje v vseh pogledih izjemno pozitivno vpliva na naše zdravje in počutje, zato je priporočljivo, če že ne živimo na vasi oziroma kje ob gozdu, vsake toliko vsaj na sprehod v naravo, da se nadihamo svežega zraka. Pozitiven vpliv imajo tudi sobne rastline, saj v prvi vrsti izboljšujejo kakovost zraka, pomagajo pri številnih zdravstvenih nevšečnostih, konec koncev pa je zelena barva tista, ki nas pomirja. A namesto z lončnicami dom lahko popestrimo tudi drugače, na primer z ’zelenimi’ stenami, ki so v zadnjih letih močno pridobile na priljubljenosti. Uporaba vegetacije na stenah, tako zunanjih kot notranjih, namreč upravičeno postaja del sodobne arhitekture, saj stremimo tudi pri gradnji in opremljanju doma k čim pristnejšemu stiku z naravo. Gre pravzaprav za nekakšne vertikalne vrtičke, ki lahko prekrivajo celo steno ali le del, ki ga lahko uokvirimo in dobimo ’zelene’ oziroma ’žive’ slike. Katere rastline bomo uporabili, je stvar okusa, najbolj priljubljen pa je mah. Sistemov tovrstnih sten je več vrst, vsak pa lahko izbere tistega, ki mu po finančni plati in praktičnosti najbolj ustreza. Če ste v dvomih, kako bi bila zelena stena videti, si lahko ogledate fotografije v galeriji in zagotovo si boste zaželeli takšno popestritev doma tudi vi.

Komentarji (5)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

maneno48
16.12.2015, 10:26:46
+5
mah je za v gmajno, tam je res lep !
Karantanija
06.12.2015, 22:16:00
+2
Kako se pa to zaliva v stanovanju?
maneno48
16.12.2015, 9:53:54
+2
s kanglco !
Aleta
04.12.2015, 12:16:00
+11
Tudi pod razno mi ni všeč.
nevica
04.12.2015, 12:07:28
+14
Ampak v tak vrtiček se naseli g o l a z en, zato ga je bolje imeti zunaj, tudi z vlago je manj problemov. Neverjetno, bogat slovenski jezik je poln neprimernih besed.
NOVICE
Pogačnik po prejemu pojasnil sodnika manj ...
ŠPORT
Llorente: Bil sem pos*an, mislil sem, da mi bodo ...
POP IN
Miha Vodičar: S Tanjo sva se super ujela, oprosti ...
TV ODDAJE
Miha Vodičar: S Tanjo sva se super ujela, oprosti ...
VIZITA.SI
13 stvari, ki jih vaše telo govori o vašem zdravju
OKUSNO.JE
Vsi načini barvanja pirhov
ZADOVOLJNA.SI
Hlače, ki so zlomile Instagram, a pristajajo le ...
MOSKISVET.COM
Seksi novinarka z globokim dekoltejem v zadrego ...
BIBALEZE.SI
'Srečen sem, ker Mila vse to dobro prenaša.'
CEKIN.SI
Policija opozarja: Ste v reži bankomata našli ...
DOMINVRT.SI
Ne pozabite na ključno stvar pri gradnji hiše
CEKIN.SI
V idiličnem naselju, streljaj iz Ljubljane, nove ...