Cerkev razodetja, ki se nahaja v ameriškem Chicagu, je pred kratkim zaživela v popolnoma novi podobi. Pa ne samo vizualno, temveč tudi po svoji namembnosti.

Zgrajena je bila leta 1885 in predstavlja enega zgodnjih primerov romanske aritekture na tamkajšnjem področju, a so jo zaradi pomanjkanja župnjiskega kadra leta 2011 zaprli. Od takrat je sakralni objekt sameval in čakal na boljše čase. Pred kratkim pa ga je odkupilo ameriško podjetje Nike in notranjost spremenilo v športni poligon za mlade košarkarske upe. 

Športni center je sestavljen iz košarkaškega igrišča, telovadnice in pripadajočih servisnih prostorov, vključno z gaderobami. Kljub zgodovinski vrednosti zgradbe, so notranji prostori moderno in domiselno opremljeni. Pri prenovi pa so na nek način sledili tudi sakralni simboliki. Tako so okna še naprej vitražna, le da je rozeta v obliki košarkaške žoge, garderobne omarice v servisnem delu pa spominjajo na spovednice. 

Poleg treningov za srednješolske ekipe v športnem centru izvajajo tudi različne interakivne mladinske delavnice in prirejajo športne prireditve, tesno pa sodelujejo tudi s tamkajšnjo lokalno skupnostjo. Pred kratkim se je v vadišču, ki je za lokalne košarkarske ekipe odprt tekom celega tedna, ustavil tudi znan ameriški košarkašScottie Pippen. Z udeleženci je delil košarkarske trike in nasvete ter mladim športnim upom predal tudi nekaj dragocenih lekcij za življenje.