40-letni Chris Scott iz Middlesbrougha v Veliki Britaniji je namreč ugotovil, da se na parceli, kjer stoji njegova hiša, pravzaprav nahaja vhod v enega izmed vojaških bunkerjev.

Tega v resnici ne bi nikoli vedel, če mu gradbinec Tony Sizer ne bi svetoval, naj preveri, kaj se skriva pod starim pokrovom. Ko sta ga dvignila, sta pod zemljo odkrila velik bunker iz časa 2. svetovne vojne – dve veliki sobi, betonske stene in dva izhoda v sili.

»Videti je bil kot samo še en star jašek,« je dejal Chris za medije. »Dva soseda sta nekoč omenjala neki bunker, a se na to nisem oziral.« Chrisu je. Ko je prenavljal hišo, gradbinec svetoval, da pogledata, kaj se skriva pod pokrovom. »In sva pogledala,« je dejal Chris. »Najprej sva obnemela, ko sva videla lestev. Ko sva se spustila, sva zagledala lesena vrata,« ni mogel skriti presenečenja. Kot sta ugotovila, sta za vrati dva velika prostora. Na koncu drugega prostora so še ena vrata, skozi katera je mogoče priti na prosto – izkazalo se je, da je šlo za zasilni izhod.

Chris je za medije povedal, da namerava obnoviti bunker, da bi ga znova vrnil v uporabo. »Gre za velik prostor, zagotovo mi bo prav prišel,« je dejal in dodal, da razmišlja o tem, da bi lestev nadomestil z betonskimi stopnicami, ki bi vodile v globino, tako pa bi bil prostor pod zemljo še bolj uporaben.