2-letna deklica Charlie Campell je pretekle dni polnila naslovnice tujih medijev. Skoraj dva dni so jo iskali po pretežno gozdnati pokrajini okoli njenega doma v predmestju Louisevilla (Kentucky, ZDA), od koder je skrivnostno izginila, medtem ko naj bi jo pazila babica. Po 33 urah so jo našli pred vrati hiše v bližini, psička Penny, pasme pitbul, pa je stekla k domači hiši.

Kot poročajo ameriški mediji, gredo prav Penny vse zasluge, da je deklica doma – ves čas naj bi jo namreč pazila in na koncu jo tudi privedla nazaj domov. Deklica je imela nekaj klopov na sebi in je bila dehidrirana, sicer pa niso našli nobenih sledi poškodb ali zlorabe.

»Ko sem videla, da je poleg vnukinje izginila tudi psička, sem vedela, da je ne bo zapustila, dokler se deklica ne bo vrnila domov. Ne morem pojasniti, kako zelo vesela sem, da se je naša punčka vrnila, najraje jo imam na svetu,« je za medije izjavila babica. Tamkajšnji šerif Donnie Tinnell je za Fox 19 dodal: »Ne morem verjeti, da je preživela. V teh hribih živijo kojoti, strupene kače … In nekako se je uspela vrniti v dobrem stanju.«