V Trbovljah, od koder prihajajo Lamutovi, pa so se še zadnji mojstri trudili vsak po svojih najboljših močeh svoje delo opraviti kvalitetno in, najpomembneje, pravočasno.

Barve v domu vplivajo tudi na celovito podobo

Na srečo pa smo manj kot 24 ur pred koncem prenove že pri končnih delih. In sem vsekakor spada pleskanje ter polaganje tapet. »Trenutno zelo hitimo, saj se mudi, delo pa je zaradi gneče v prostoru še nekoliko bolj oteženo«, prijazno v smehu pove Karmen Grm iz podjetja pleskarske storitve Karmen Grm. »Sicer pa poleg počutja, barve v domu vplivajo tudi na njegovo celovito podobo. Izbira toplih barv, kot so rumena, oranžna, pastelna in rdeča, navidezno pomanjša dejansko velikost prostora ter zbližuje elemente v prostoru. Ravno nasprotno pa je z hladnimi barvami. Zelena, modra in vijoličasta navidezno namreč povečujejo prostor ter elemente oddaljujejo. Drugače povedano, majhen, temen prostor optično povečamo s hladnimi svetlimi toni v kombinaciji z belim stropom, večji prostor pa optično zmanjšamo s stenami v toplih, temnejših barvah,« nam razloži Grmova, medtem ko budno spremlja delo svojih fantov.

Prenova

Pleskarji so po navodilih arhitekta, Andreja Mercine, sobo prepleskali v treh odtenkih rjave barve. Karmen pa nas opozori še na eno stvar in sicer tapete. (Foto: Aljoša Kravanja)


Pleskarji so  po navodilih arhitekta, Andreja Mercine, sobo prepleskali v treh odtenkih rjave barve. Karmen pa nas opozori še na eno stvar in sicer tapete. »Ta modni dodatek se ponovno vrača nazaj. Tapete so namreč vedno bolj 'in', če lahko tako rečem. Za tapete, katere bodo krasile Mojčino sobo lahko zagotovo rečem, da so zelo kvalitetne. V primeru madeža se jih enostavno obriše z vlažno krpo. Navsezadnje pa tapete v prostoru naredijo, lahko bi rekla, končni detajl ali piko na 'i'.«

Ena od velikih Mojčinih želja, ki jo je izrazila pred samim začetkom prenove, je bila tudi nova, bolj udobna sedežna garnitura. In ravno med pogovorom s Karmen, smo skozi okno zagledali Urbana Posedija iz podjetja Tapetništvo Urban Posedi, ki je v spremstvu treh kolegov v hišo že pričel nositi sedežno garnituro, katero so izdelali samo za našo nagrajenko. S svojo organizacijo so presenetili vse prisotne. Fantje so prišli, namestili veliko sedežno garnituro, počistili in se poslovili. 

Prenova

Čeprav se zdi, da je čistiti lahko, velikokrat ne vede delamo napake, razloži Rudi Vavpotič. (Foto: Aljoša Kravanja)


Za čistočo so poskrbeli strokovnjaki

Z odhodom slikopleskarjev in Posedija, so bila tako vsa večja dela končno za nami. Jutri popoldne se namreč družina že vrne domov in prav je, da vstopijo v ne le nov prostor, temveč tudi očiščen tako kot je potrebno. In zato so poskrbeli pridni fantje iz čistilnega servisa Prosen Com. Čeprav se zdi, da je čistiti lahko, velikokrat ne vede delamo napake, razloži Rudi Vavpotič. »Največje napake, ki se porajajo pri čiščenju, so prav neznanje in tudi napačna uporaba čistil. Še zlasti pa je potrebna previdnost pri okenskih policah,« doda. Ravno zaradi tega priporoča uporabo ekoloških čistil. S prekomernim čiščenjem, drgnjenjem površin in uporabo agresivnih čistil lahko namreč poškodujemo pohištvo in materiale, kot so marmor, sanitarna keramika, sanitarne armature, različne talne obloge. Ne pozabite, da lahko že s samim čiščenjem, pa četudi pri tem uporabljate le vlažno ali mokro krpo in kapljico ali dve čistilnega sredstva, odvisno za kakšne površine gre, učinkovito odstranite različne mikrobe in bakterije. Kot opozarja strokovnjak za čiščenje uporaba agresivnih dezinfekcijskih sredstev v našem bivalnem okolju ni potrebna.

Prenova

Čiščenje oken (Foto: Aljoša Kravanja)


Tako, po nekaj urah, je bila dnevna soba očiščena. In to kako … Tla so sijala, prav tako v prostoru ni bilo več prahu, vse je bilo očiščeno do potankosti. Zadovoljni smo se poslovili od čistilcev in tako zaključili še en delovni dan v Trbovljah. Že jutri se bo vedno nasmejana Trboveljčanka končno lahko prvič sprehodila po svoji novi oziroma povsem prenovljeni dnevni sobi. To je bila namreč njena dolgoletna želja vse od takrat, ko sta s sinom zaradi toče ostala skoraj brez strehe nad glavo. Po letih trdega dela, in zbiranja denarja za različna popravila, bo naposled le lahko nekoliko izpregla. Pa bo zadovoljna?

Ne zamudite 7., zadnjega dela, prenove dnevne sobe.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na