Strokovnjaki so se obenem tudi potrudili, da je kljub modernim pripomočkom hiša ohranila svoj edinstven podeželski slog.

Kmetija 2011 - 8

Igor Bratož z Lili (Foto: POP TV)

Kreativni producent na POP TV, Igor Bratož, je povedal, da si je ekipa, ki je ustvarjala resničnostni šov v naravi, zelo želela novemu lastniku čudovite posesti omogočiti drugačno, 'prenovljeno' življenje: "Zmagovalcu letošnje Kmetije želimo dati v roke nekaj, kar mu bo izboljšalo življenje, in hočemo, da bo tam res srečen in da se mu bodo uresničile njegove sanje."

Kmetija 2011 - 3

Kmetija se nahaja na čudoviti lokaciji. (Foto: POP TV)

Ker se je aktivno življenje na kmetiji prenehalo pred nekaj leti, so bili hiša in ostali objekti potrebni precejšnje prenove. Tako je bilo treba do začetka snemanja obnoviti strehe na vseh objektih, zgraditi vodnjak, urediti fasado, zamenjati okna ... Za lažjo in lepšo dostopnost je bila urejena nova cesta, narejeno pa je bilo tudi novo gnojišče.

Na novo so zgrajeni trije objekti: arena ter dve kajži.

Poleg teh treh objektov je na posesti na novo postavljen tudi toplar. Na posesti je sicer že stal toplar, ki pa je bil tako star, da ga je bilo treba zamenjati. Zato so kupili ustrezen (sicer tudi star) toplar, ki je bil razstavljen in potem na novo sestavljen na mestu, kjer stoji danes.

Kmetija 2011 - 5

Prenovljen dnevni prostor (Foto: POP TV)

Med snemanjem so za posest zelo lepo skrbeli tekmovalci. Zgradili so kurnik, purnik, svinjak ter stajo za ovce in postavili ograjo okoli pašnika.

Ko je bilo snemanje šova zaključeno, pa se je začela prenova hiše.

Notranjost hiše je bila najprej pokitana, pobeljena in kjer je bilo potrebno, so bile dodane tudi mavčne plošče. Mojstri so stene osvežili in hiši s svojim trudom dodali vrednost. Namesto starih desk so Mateja pričakala tudi tla iz sodobnega laminata v barvi lesa breze.

Matej prevzame kmetijo - 8

Novi lastnik Matej se bo lahko pobahal z aparati Candy. (Foto: Aljoša Kravanja)

Poleg sten in tal so mojstri uredili tudi kopalnico, ki je bila med snemanjem skrita, in jo modernizirali z varčnim aparatom Candy. Notranja oblikovalka Tina Jagodič pa je poskrbela še za estetiko v ostalih prostorih Matejevega novega doma.

Popolnoma opremljena kuhinja, soba za goste, shramba, dnevni prostor, spalnica in dnevna soba bodo Mateju v nepopisne užitke, saj so bili prostori urejeni skrbno in z veliko ljubezni.

Poleg popolne preobrazbe hiše so mojstri Mateju dostavili tudi čistilno napravo in jo inštalirali za objektom. Na dolgi rok bo ta naprava novemu lastniku kmetije zmanjšala stroške, poleg tega pa bo kmetija živela v sožitju z naravo, ki jo takšna naprava omogoča.

Čistilna naprava drugič - 2

Čistilna naprava bo Mateju dobro služila. (Foto: Aljoša Kravanja)

Poskrbljeno je bilo tudi za vrt, ki pa ga bo Matej vzdrževal in ohranjal lepega brez težav. V dar je slednji prejel še drobilnik rastlinskih odpadkov, produkt podjetja Viking, ki bo služil ne samo za lepši videz vrta, temveč tudi rodovitnosti zemlje. 

Matej prevzame kmetijo - 12

Notranja oblikovalka je poskrbela za maksimalno ugodje. (Foto: Aljoša Kravanja)

Vsak pravi lastnik gozdov pa mora imeti tudi pravo opremo za vzdrževanje gozdnih površin. Mateju so podarili izredno kakovostno motorno žago znamke Stihl, strokovnjaki so mu namenili tudi nekaj nasvetov glede varnosti pri delu in varovalne opreme, ki so nujni pri podiranju dreves.

Motorka in drobilnik - 22

Motorna žaga Stihl je lahka in hitra. (Foto: POP TV)

V videu si lahko ogledate, kako je bila kmetija videti preden se je pričela priprava na snemanje ter skozi vse faze prenove.

Kaj vse so strokovnjaki in mojstri podarili novemu lastniku kmetije in kako so to naredili, si lahko ogledate in preberete na spletni strani dominvrt.si. Poleg člankov vas tu čakajo tudi poučni videi o izvedbi nekaterih del.

In ne pozabite - vse oddaje resničnostnega šova Kmetija išče lastnika si lahko ogledate na Voyo.si, kjer najdete še mnoge druge zanimive vsebine!

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na