Jan Robin #svetsobnihrastlin

(Foto: Instagram)

Jan Robin, tisti Slovenec, ki ima na svojem Instagram profilu jarobin_ že več kot 16.300 sledilcev, število pa iz dneva v dan vztrajno narašča. Zasluge gredo njegovim prečudovitimi rastlinam, ki – ena lepša od druge – v skrbno izbranih okrasnih loncih njegovemu stanovanju dajejo dušo in srce. Kar okoli 70 jih že krasi njegovo stanovanje, prav posebno mesto pa ima pri njem Monstera Deliciosa.

Gre za priljubljeno rastlino, ki jo prepoznamo po velikih 'naluknjanih' listih, običajno raste ob opori in sega tudi več kot 2,5 metra v višino. V kakšnih razmerah najbolje uspeva? Koliko vode potrebuje? Kakšna je njena zgodovina? V videoposnetku vam Jan razkriva vse podrobnosti o tej rastliNi, med drugim pa izveste tudi to, kateri dan v tednu monstere preplavijo Instagram. Ostanite z nami in še naprej spremljajte naš #svetsobnihrastlin!

Razen popolnoma zrelega ploda, so večinoma vsi deli rastline strupeni. O smrtnih primerih zaradi zastrupitve sicer še ni bilo zaslediti, vseeno pa previdnost ni odveč. V primeru zaužitja začutimo pekočino na jeziku, če list ali drugi del rastline pogoltnemo, pa lahko grlo in ustna votlina otečeta. Pojavijo se mehurčki, mogoča pa je tudi začasna izguba glasu ali hripavost. Strupena ni le za ljudi, temveč tudi za hišne ljubljenčke. 

Veste, kako pravilno zalivati? Koliko je premalo, koliko dovolj in koliko preveč? Veste, katere rastline zalivati od zgoraj, katere od spodaj, katere imajo rade pršenje in katere ne? Več v videoposnetku z Janom Robinom! >>TUKAJ