dominvrt
S temi cvetlicami bo vaš vrt resnično čudovit
ROŽE IN VRT

S temi cvetlicami bo vaš vrt resnično čudovit

10.05.2019, 16:15

Prišel je najlepši čas, ko vse zacveti, in zakaj ne bi tudi sami poskrbeli za čudovit vrt ali teraso? Ni lepšega, kot preživljati proste trenutke med številnimi cvetlicami, ki vas bodo zapeljale s svojim vonjem in vas navdušile s svojo lepoto.

Rože v čudovitih barvah z opojnimi vonji so tista pika na i, ki popestrijo in polepšajo vsak vrt ali teraso. S toplimi dnevi se ponuja vedno več priložnosti, ki jih lahko preživite na prostem, zato poskrbite za prijetne občutke, ki vam jih bodo vzbudile najlepše cvetlice.

Sivka bo poskrbela, da bo vrt izjemno lepo dišal.
Sivka bo poskrbela, da bo vrt izjemno lepo dišal./ FOTO: OBI

Sredozemski trend, ki bo polepšal in odišavil vaš vrt

Urejanje vrta je lahko zabavno opravilo, še posebej, če se ga boste lotili z mislijo, kako boste potem uživali v rezultatih svojega dela. Izberete lahko cvetlice, ki vam bodo pričarale pravo počitniško vzdušje, na primer sredozemsko cvetje. V zadnjem času je izjemno priljubljeno, vrt pa ne bo samo lep, ampak tudi v trendu. Pestro izbiro cvetlic in pripomočkov za vzgojo, od loncev, korit, zemlje, gnojil in orodja, pa najdete v trgovskem centru OBI, kjer vam bodo prijazni prodajalci z veseljem priskočili na pomoč pri izbiri.

Oleander

Oleander je ena najbolj priljubljenih sredozemskih rastlin, ki na soncu cveti vse do jeseni. Očaral vas bo s svojim cvetovi, ki so lahko v beli, rožnati, rdeči ali rumeni barvi. Cvetovi so dvospolni, zvezdasti in združeni v pakobulasta socvetja. Ponaša se z dolgo življenjsko dobo in ne potrebuje zahtevne nege ali oskrbe. Listi oleandra so na pogled preprosti in usnjati ter prenesejo tudi sušo. To pa ne pomeni, da nima rad vode, zaradi katere postane bogato olistan. Na pretirano zalivanje bo opozoril z listi, ki bodo začeli rumeneti. Dobro uspeva v navadni zemlji, tudi težki, a je priporočljivo, da se ga v času rasti dognojuje z gnojilom za cvetoče rastline. Pomembno je vedeti, da je oleander okrasna rastlina, ki ni primerna za uživanje. 

Sivka

Grmički sredozemske sivke bodo poskrbeli, da bo vaš vrt resnično dišeč in očarljiv, saj ga bo obarvala v prepoznavno vijolično barvo. Njen vonj deluje izjemno pomirjajoče, zato se boste ob njem zagotovo sprostili. Prav tako je sivka nepogrešljiva za odganjanje mrčesa in je odličen dodatek k različnim napitkom ali modernim jedem. Uporablja se tudi v kozmetični industriji, saj ima mnogo pozitivnih učinkov, tako na počutje kot na telo. Sivka ni zahtevna rastlina in uspeva v vseh tipih tal, če ima le dovolj sonca. Čudovit okras je vsestransko uporaben, predvsem ob hitrem in stresnem tempu življenja.

Celo limonovec lahko uspeva na vašem balkonu ali terasi.
Celo limonovec lahko uspeva na vašem balkonu ali terasi./ FOTO: OBI

Citrus ali limonovec

Citrusi potrebujejo sonce za razvoj svojih prelepih cvetnih brstov, ki se kasneje ob toplejših temperaturah in zadostni količini vode spremenijo v okusne plodove. Limona oziroma limonovec, kot se imenuje rastlina, na kateri rastejo limone, je pravi izziv, ampak lahko uspeva tudi na vaši terasi. Osvežili se boste lahko tudi s pravo, domačo limonado, in to kar iz svojih limon. Limonovec potrebuje kakovostno zemljo in najbolj vam bo hvaležen za deževnico oziroma postano vodo. Redno ga boste morali tudi krajšati, da vam ne bo zrastel previsoko, in ga ščititi pred močnim vetrom. Vaša skrbnost pa bo zagotovo obrodila slastne plodove.

Rože, ki ljubijo sonce

Kapski meseček

Kapski meseček obožuje sonce, medtem ko ga boste oboževali tudi sami zaradi njegovih prelepih cvetov. Barvna paleta je danes izjemno pestra, tako da izberite odtenke, ki so vam najljubši. Sijoči cvetovi vas bodo razveseljevali vse do septembra. Njegova rast je pokončna, doseže pa največ 40 cm. Posadite ga lahko v cvetlične posode ali na gredice v kombinaciji z ostalimi rastlinami.

Netresk ali ušesnik

Netresk je pritlična rastlina, ki je znana tudi po svojih zdravilnih lastnostih. Poleg tega, da pomaga pri vnetem ušesu, opeklinah ali pikih žuželk, je tudi izvrsten dodatek k zelenim solatam, iz njega pa lahko pripravite tudi osvežujoč napitek. Netresk ima mesnate liste, ki so oblikovani v rozete s srebrnim ali rdeče rjavkastim odtenkom. Običajno cveti junija in julija ter zraste tudi do 60 cm. Njegova nega ni zahtevna, saj se uspešno razraščajo kar sami.

Barvita sezona se je že začela

Omenjene cvetlice ter ostalo pisano ponudbo za vrt, balkon ali teraso boste našli v izjemni akciji sončnih cvetlic, ki je na voljovtrgovskem centruOBI. Cvetlice vas bodo lahko razveseljevale v teh čudovitih in sončnih dnevih. Poskrbite za svoj vrt, da bo resnično zacvetel.

Kapski meseček vas bo navdušil s svojimi cvetovi.
Kapski meseček vas bo navdušil s svojimi cvetovi./ FOTO: OBI

Sponzorirana objava

NOVICE
Zakaj SDS cen slovenskih vinjet ne more ...
ŠPORT
Espargaro: Vedno bližje smo najboljšim, stopničke ...
POP IN
Plesalci pri zvezdah ne popuščajo in jih še bolj ...
TV ODDAJE
NAGRADNA IGRA: Kdo se je razveselil vstopnic za ...
VIZITA.SI
Prava nevarnost kuhanja v alufoliji
OKUSNO.JE
Ideja za hitro kosilo med tednom
ZADOVOLJNA.SI
Anamaria Goltes: So povsem naravne!
MOSKISVET.COM
Ilka sporočila veselo novico!
BIBALEZE.SI
Slavne mame zvezdnikov, ki obvladajo Instagram
CEKIN.SI
Koper, Piran ... nepremičnine na voljo po ...
DOMINVRT.SI
Majhno stanovanje? Tako ga lahko optično povečate!
ZADOVOLJNA.SI
Z eno masko za obraz do popolne kože čez noč