Kaj zasaditi v korito v kopalnici?
SOBNE RASTLINE

Kaj zasaditi v korito v kopalnici?

05.12.2018, 6:36
0

Bralka Eva se je na nas obrnila z vprašanjem glede zasaditve rastlin v kopalnici. Z začetkom kurilne sezone so se ji rastline posušile in zanima jo, katere bi bile primerne. Odgovarja ji naš strokovnjak Jan Robin, ljubiteljski botanik.

Stanje pri bralki doma.
Stanje pri bralki doma./ FOTO: Bralka

"Pozdravljen Jan, imam vprašanje za vas, in sicer zanima me, katere rastline bi bile najbolj primerne za 'korito', ki je pritrjeno za tuš, da se skrije profil za steklo? Poleti sem namreč dokaj uspešno 'gojila' bršljan in praproti, zdaj ko se je začela kurilna sezona, pa so se rastline posušile, kljub rednemu zalivanju. Pozicija korita je kar visoko, cca. 2,6 m od tal in je zaradi ogrevanja (talno) tam kar toplo. Skupna višina stropov je 3,6 m. Zrak v prostoru je bolj suh, vlažen ni."Kot še dodaja, si želi visečih rastlin, ki ne potrebujejo veliko zalivanja, priložila pa je še fotografijo stanja.

Vprašaj strokovnjaka!
PREBERI ŠE
Vprašaj strokovnjaka!

Jan Robin
Jan Robin/ FOTO: Instagram

Jan Robinodgovarja:

"Eva pozdravljeni,

zavedati se moramo, da kurilna sezona uniči prenekatero sobno rastlino, saj s suhim zrakom pride do pospešenega izhlapevanja vode iz zemlje in s tem se naše rastline hitreje izsušijo. Pozimi je nujno rosenje in dodatno vlaženje prostora. Enostavne rešitve vam za vaš specifičen prostor nikakor ne morem dati, saj ni rastline, ki bi preživela v prostoru s talnim ogrevanjem in malo zalivanja.

Sam bi na vašem mestu poskusil s pothosi ali pa mogoče celo s platiceriumi. Slednji preživijo tudi v nekoliko temnejšem prostoru. Vendar brez rednega rosenja in vzdrževanja vlažne atmosfere ne boste dosegli želenih rezultatov. Predlagam, da v samem prostoru namestite tudi nekaj posodic z vodo, ki bodo dodatno pripomogle k vlažnejšemu zraku. 

Lep pozdrav, Jan"

 

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
'Nihče ni prišel, čeprav vem, da so bili sosedje ...
ŠPORT
Dončiću zapeli Halleluka, odgovoril je v svojem ...
POP IN
Veseli december pri J. Lo in Alexu Rodriguezu
TV ODDAJE
Sašo pred polfinalom svetuje
VIZITA.SI
Kje živite? Tudi to lahko vpliva na zdravje
OKUSNO.JE
Preprosto pecivo, ki bo šlo za med!
ZADOVOLJNA.SI
6 najbolj seksi fotografij Franka iz Kmetije
MOSKISVET.COM
Ste opazili, kaj je Luka Dončić naredil ob ...
BIBALEZE.SI
Lahko fotografirate otroka med nastopom?
CEKIN.SI
To je nočna mora marsikaterega podjetnika
DOMINVRT.SI
Jih tudi vi že se življenje obešate napak?
BIBALEZE.SI
To morate naučiti otroka, da se bo lepo vedel za ...