Jan Robin #svetsobnihrastlin

(Foto: Aljoša Kravanja)

Morda se vam je že zgodilo, da ste sobno rastlino presadili v večji lonček, a rezultat ni bil tak, kot ste ga pričakovali. Rastlina se ni tako zelo razbohotila, kot ste upali, da se bo, stebla niso bila dovolj krepka ... Morda ste tudi razsadili že rastlino, a rastlina nato ni več lepo rasla. 

Pred vami je nekaj napotkov, ki jih je pri razsajanju oziroma presajanju dobro upoštevati:

► Rastlin nikoli ne prestavljajte v prevelik lonček
► Obvezno izberite zemljo, ki ustreza rastlini, ki jo presajate/razsajate. Preverite, ali je namenjena za sobne rastline, za orhideje, morda za sukulente ... in izberite ustrezno. 
► Najbolje je, da za okrasne sobne rastline izberete zemljo, ki je bogata s humusom in vsemi potrebnimi hranili, ki zadoščajo za prve 4 do 6 tednov po presajanju, nato pa priporočamo dognojevanje s tekočim gnojilom Plantella List za necvetoče oziroma Plantella Cvet za cvetoče sobne rastline.
► Rastline pri presajanju doživijo šok. Tega lahko omilite, če dodate naravno multivitaminsko gnojilo Bio Plantella Vita, ki vsebuje hranila, vitamine in aminokisline, ki omogočajo hitro in bujno rast rastlin, zmanjšuje stres rastlin po sajenju ali presajanju, krepi rastline po stresu zaradi suše, mraza, poškodbah od toče, vetra. Vse, kar morate storiti, je, da za zalivanje sobnih rastlin premešate 30 ml gnojila v 2–5 litrov vode.

Jan Robin #svetsobnihrastlin

Ko postavite rastlino v nov lonček, naj bo na vsaki strani za približno 2 prsta prostora za novo zemljo. (Foto: Aljoša Kravanja)

Oglejte si videoposnetek, v katerem Jan Robin razkriva vse skrivnosti uspešnega presajanja in razsajanja sobnih rastlin!

Imate težave s svojo sobno rastlino? Izpolnite prijavnico in Jan vam bo pomagal. 

Sponzorirana objava