Lastniki spornega zemljišča so se odločili, da bodo povečali donos svoje imovine, in sicer da bodo na mestu, kjer stoji stanovanjski blok, zgradili veliko bolj donosno poslovno stavbo. Njihov preprost načrt pa je prekrižala družina iz sedmega nadstropja, ki je temu nasprotovala in se ni bila pripravljena odseliti.

Medtem ko so se ostali stanovalci izselili pod pritiski izterjevalcev, je ena od družin vztrajala. Toda lastnik ni popuščal – odločil se je za neverjetno obliko pritiska in jo celo izvedel! Nekega dne je na dvorišče stanovanjskega bloka poslal delovne stroje, s pomočjo katerih so delavci porušili stopnišče in stanovanja vse do sedmega nadstropja.

Porušili stopnice - 2

(Foto: odditycentral.com)

Stanovanje z neizseljeno družino so pustili nedotaknjeno! Po tem nasilnem posegu, ki na srečo ni terjal nobenih žrtev, se družina do svojega doma lahko povzpne le še s pomočjo lestve!

Spor je pristal na sodišču, ki je menda odločilo, da mora lastnik z rušenjem počakati nadaljnjih šest mesecev, v tem času naj bi menda stekla preiskava! Lastniku zemljišča je še naložilo, da mora na novo zgraditi stopnišče za družino iz sedmega nadstropja!

Čeprav bi težko sodili, kdo ima prav in kdo narobe v tej zgodbi, pa lahko kljub vsemu sklenemo, da so takšne oblike reševanja napetosti med ljudmi vse prej kot zrele!

Prav gotovo pa tudi na Slovenskem ne manjka podobnih oblik reševanja sporov!

Porušili stopnice - 4

(Foto: odditycentral.com)

Porušili stopnice - 5

(Foto: odditycentral.com)

Porušili stopnice - 7

(Foto: odditycentral.com)

Porušili stopnice - 3

(Foto: odditycentral.com)

Porušili stopnice - 6

(Foto: odditycentral.com)