obuti kužek - 3

(Foto: theanimal-zone.blogspot.com)

Med ljubljenčke, ki nikoli ne bodo čisto enaki svojim štirinožnim „sorodnikom“, je tudi Jaxs.

Maria Domanic, 59-letna lastnica iz Devona v Veliki Britaniji, se spominja, da osemletni kuža pasme jack russel terier nikoli ni mogel zares uživati v sprehodih.

Živahni in energije polni Jaxs je sicer vedno rad tekal naokoli, a po sprehodih je običajno trpel hude bolečine in si, včasih tudi do živega, grizel tačke.

Veterinarji so ugotovili, da Jaxs trpi za hudo alergijo na travo, srbečica, pekočina in druge reakcije pa se pojavijo že ob stiku tačk z nekaj bilkami trave.

To bi za Jaxsa lahko pomenilo doživljenjsko sprehajanje po izključno asfaltnih površinah, a k sreči je imel veterinar boljši predlog.

Marii je predlagal, naj svojemu ljubljenčku privošči pasje čeveljce – posebej zanj izdelane „vrečke“ iz neprepustnega materiala, ki bodo, pričvrščene na šapice, čuvale občutljiva mesta.

Jaxs nad novostjo sprva ni bil navdušen, ko pa je ugotovil, da mu copatki omogočajo tekanje po travi in igro s prijatelji, jih je popolnoma sprejel.

obuti kužek - 1

Obuti Jaxs (Foto: theanimal-zone.blogspot.com)

Še več. Namesto praskanja ali lajanja pred vrati, s katerim psi opozarjajo na svojo željo po sprehodu, Jaxs lastnici prinese svoje copatke, ki „spijo“ poleg njega v košari.

Maria je z rešitvijo seveda zadovoljna, pravi pa, da jo motijo nepremišljeni komentarji mimoidočih, ki predvidevajo, da so pasji čeveljci njena lepotna muha.

obuti kužek - 2

(Foto: theanimal-zone.blogspot.com)