Psička po imenu Naki'o je po nesrečnem naključju obtičala v zaledeneli luži in utrpela močne ozebline. Veterinarji so se odločili za operativni poseg in ji odstranili vsa štiri stopala. Dokler je bila še mladiček, je to ni pretirano oviralo pri hoji.

A ko je z leti pridobila na teži, se je lahko le še plazila po trebuhu. Hoja po okončinah je postala neznosno boleča, zlasti na trdih površinah.

Pes s protezo - 3

(Foto: belladogmagazine.com)

Lastnica Christie pravi, da je psička kljub temu ostala dobrovoljna in polna življenja. Da bi ji olajšala življenje, je psičko na sprehod vozila kar z vozičkom. Sčasoma pa se je ponudila možnost, da bi psički namestili protezo, s pomočjo katere bi se lahko znova odpravila na sprehod.

Christie je poiskala ortopeda specializirana za živali in ta sta posebej za njenega živalskega prijatelja izdelala protezo. Pri tem sta si pomagala s pripomočki, ki jih v medicini uporabljajo za potrebe ljudi.

Pes s protezo - 4

(Foto: belladogmagazine.com)

S pripomočkom za hojo se psička danes spet giblje samostojno.

Ortopeda Martin in Amy Kaufmann pravita, da je delo z živalmi prijetno, saj so hvaležni pacienti, ki nikoli ne izgubijo volje in veselja do življenja in se nikoli ne smilijo sami sebi.

Pes s protezo - 2

(Foto: belladogmagazine.com)

Pes s protezo - 1

(Foto: belladogmagazine.com)