Preden izberete barvo za kopalnico, se vprašajte, kakšno vzdušje želite ustvariti v domu. Lahko se odločite za tako, ki vas bo zjutraj napolnila z energijo, tako, ki vas bo ob večernem urejanju pomagala zazibati v miren spanec, ali tako, ki vas bo vseskozi navdajala z občutkom svežine.

Rdeča za hrabre

Rdečo barvo izbirajo odločni ljudje, ki bodo pri svoji odločitvi tudi vztrajali. Če si želite nekoliko bolj "hrabrega" dekorja, izberite kopalnico v rdeči barvi. Izbirate lahko v več odtenkih, med katerimi ne pozabite niti na ciklamne in rožnate.

Strokovnjaki rdečo barvo priporočajo predvsem v prostorih, v katerih se ne zadržujete predolgo, zato je primerna za predsobe in kopalnice prav tako.

Moderna kopalnica

(Foto: iStockphoto)

Modra in zelena za svežino

Če želite v kopalnici ustvariti vtis svežine in navidezno povečati prostor, izberite modre in zelene odtenke. Ker dajeta vtis čistoče, ni nenavadno, da sta to najbolj priljubljeni barvi pri opremi kopalnice. Za ustvarjanje zračnega prostora izberite eno od njiju ali kombinacijo teh dveh barv in ne skrbite, da bi bila kopalnica videti staromodno. Izbirate lahko med nešteto odtenki in s pomočjo dekorja ustvarite natanko tak videz, kot si želite.

Moderna kopalnica v zeleni barvi

(Foto: iStockphoto)

Vijolična za dobro razpoloženje

Vijolična je barva razkošja, dostojanstva in plemenitosti. Povezana je z našimi najvišjimi ideali ter nas spodbuja k nenehnemu sledenju najvišjim ciljem.

Vijolična in intenzivni odtenki rumene in oranžne ustvarjajo prijetno vzdušje, izboljšujejo razpoloženje in ustvarjajo pozitivno energijo. Pri teh odtenkih lahko izberete tudi barvo sivke, ki ima pomirjujoč učinek na razpoloženje.

Maroška kopalnica Delpha

(Foto: www.trendir.com)


 

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na