Posvojitev - 3

Pes je posvojil levčka. (Foto: buzzfeed)

Živalski vrt v nemškem mestu Stukenbrock med drugim vzreja in skrbi tudi za močno ogrožene bele leve. Nedavno so v ujetništvu pridržali brejo levinjo, ki je tam povrgla danes najprepoznavnejšega mladiča na svetu.

Posvojitev - 1

(Foto: buzzfeed)

Ubožec je kmalu zatem, ko je prišel na svet, zbolel za infekcijsko okužbo, zaradi česar so ga morali ločiti od matere in preostalih živali. Po sicer uspešnem zdravljenju pa je sledil preobrat, ki ga ni nihče pričakoval. Samica je ob poskusu ponovne združitve mladiča takoj zavrgla. 'Mladiča smo morali nemudoma odnesti, saj bi ga mati ubila, ali pa pustila stradati do smrti', pojasnjuje oskrbnica Jannete Wurms, ki se je odločila, da bo stvari vzela v svoje roke: 'Morala sem najti ustrezno rešitev, zato sem se odločila, da ga bom sama postavila na noge in mu ponudila priložnost, da izkusi življenje'.

Ni pa vedela, da bo deležna prav posebne pomoči. V akcijo je stopil tudi pointer Lejon, ki se je prostovoljno postavil za očetovsko figuro komaj tri tedne staremu Joju. Nad mladičem je prevzel popolno odgovornost, saj ga spremlja na vsakem koraku. "Lejon je izredno potrpežljiv. Jojo nenehno pleza po njemu, mu skače po glavi in grize njegovo dlako, a ga to sploh ne moti. Res je zelo potrpežljiv nadomestni starš", njuno druženje opisuje lastnica.

Ker sta kosmatinca postala nerazdružljiva, vsi ostajamo v velikem pričakovanju razpleta te naveze. Čeprav je zelo lepo videti, da je malček našel nekoga, ki skrbi zanj in mu nudi zavetje, pa bo kaj kmalu odrastel v pravega kralja džungle, ki bo potreboval novo okolje, v katerem za zdajšnjega 'očka' ne bo prostora.

Tudi Kitajci so pred kratkim dočakali svojevrsten dogodek!