Terracota zasaditev

(Foto: iStockphoto)

Toplejši dnevi kar sami vabijo k posedanju na balkonu, pa tudi k razmisleku, kako bi svoj mali kotiček pod milim nebom še polepšali.

Slikovita nostalgija

Še nekaj let nazaj smo na balkonih, ograjah in okenskih policah domov po naši sončni deželici več ali manj gledali obvezno četverico – rdeče nageljne in pelargonije, bršlinke ter surfinije; tisti drznejši so se pri slednjih namesto za rdečo ali rožnato odločili za „bolj izzivalno“ rožnato ali vijoličasto barvo.

V 21. stoletju so trendi s področja vrtnarjenja počasi začeli kapljati tudi v naše kraje, z njimi pa tudi sadike rož in drugih rastlin, s katerimi naše mame in babice niti v sanjah ne bi okrasile zunanjosti svojega doma. Časi pa se seveda spreminjajo ...

Poleg rdeče so tako postali priljubljeni rožnati in vijolični odtenki, pa dvobarvni cvetovi v kombinaciji bele in druge, močne barve …

Z oblike in barve cvetov so tudi vse bolj modni barvno in oblikovno zanimivi listi ter ornamentalne rastline, ki s svojo obliko v koritih, loncih in košarah predstavljajo lep kontrast bujnemu cvetenju.

Torej, za spremembo je pravi čas!