14. februarja tudi pri nas že vrsto let praznujemo valentinovo, ob tej priložnosti pa si zaljubljenci izkazujejo ljubezen na takšne ali drugačne načine, bodisi z raznimi voščilnicami, cvetjem, sladkimi presenečenji ali skupnim preživljanjem romantičnih trenutkov v kakšnih spa centrih, na romantičnih večerjah ob soju sveč ali za štirimi stenami pred domačim kaminom. Čeprav je praznik svetega Valentina po mnenju mnogih zgolj dobra marketinška poteza in izniči čar prave ljubezni, saj bi si morali romantična čustva izkazovati vse dni v letu, kar je na nek način res, a nikar ne bodite sovražno nastrojeni po nepotrebnem, pač pa svojo drago ali dragega presenetite na prav poseben način.

Na VOYO smo vam pripravili pestro paleto romantičnih filmov, ob katerih se boste raznežili še tako ravnodušni.

Možnosti je sicer malo morje, mi pa vam tokrat predstavljamo najbolj enostavno, a naravnost fantastično idejo, ki bo navdušila oba. Zakaj si ne bi privoščila skupno sproščujočo kopel, če le imate kad?! Četudi niste ravno nepoboljšljiv romantik, boste zagotovo uživali v zatemnjeni kopalnici, ob zvokih romantične glasbe in v soju dišečih svečk. Če imate masažno kad, še toliko bolje. V priloženi fotogaleriji si lahko ogledate nekaj idej, kako lahko še dodatno okrasite in popestrite prostor, nikar pa ne pozabite na kozarec penine ali najljubšega vina oziroma pijačo po želji. Užitek je vsekakor zagotovljen!

Če še vedno ne veste, kaj bi svoji ljubezni podarili za valentinovo, preverite, s čim zagotovo ne boste zgrešili!

Rdeča vrtnica

(Foto: iStockphoto)

Resda je v osnovi valentinovo praznik zaljubljenih, a to ne pomeni, da se tudi samski ne morete imeti lepo. Prav tako lahko vsak tudi sam uživa ob sproščujoči kopeli in poslušanju sanjave glasbe. Da pa boste, sami ali v dvoje, v kopeli in nadaljnjem večeru še bolj uživali, vam ponujamo še nekaj predlogov:

Parna kopel

Kad napolnite z zelo toplo vodo, da se v kopalnici ustvari para. Kopeli dodajte nekaj kapljic eteričnega olja po želji. Toplota vode bo sprostila napete mišice, vlažen zrak pa bo odprl vaše pore in olajšal njihovo čiščenje. Že 15 minut bo dovolj, da boste začutili blagodejne učinke.

Masaža dela čudeže

Vrhunec hišnega spa tretmaja je v masažnih oljih. Izberite sproščujoče vonje, kot je denimo olje sivke, lahko pa si omislite vonj, ki je pri srcu obema in vaju še bolj ’podžge’. Drug drugega dobro zmasirajta, to je idealna priložnost tudi za malce bolj poredno masažo, v kolikor pa nimate možnosti, da vas kdo zmasira, si masažno olje v kožo vtrite sami in uživajte v omamnem vonju.

Mehke tkanine

Naj vas razvajajo razkošne kopalne brisače in posteljnina iz mehkih materialov kot je denimo egipčanski bombaž, tako se bosta kar ’potopila’ v toplo posteljo in tudi tam uživala v skupnih trenutkih. Če ste sami, si lahko ogrnete mehak kopalni plašč in obujete tople copate, ki niso samo udobni, ampak tudi ne dražijo kože. Mmm ...

V soju sveč

S svečami ustvarite sproščujoče in romantično vzdušje. Namestite jih v kopalnico, na rob mize in na nočno omarico. Izberite takšne z rahlo poudarjenim vonjem, na primer sandalovine ali sivke, ki vas bo še dodatno sprostil. Uporabite različne velikosti sveč za bolj eleganten videz prostorov. Postavite jih na okrasno ploščo in jih obdajte z gladkimi kamni, prostor in posteljo pa posujte z listi vrtnic.

Ne pustite se motiti

Da bi ustvarili zares mirno, romantično in sproščujoče vzdušje, je nujno, da izklopite telefon. V današnjem času je to za marsikoga nekaj nepredstavljivega, a tistih nekaj uric boste že potrpeli. Ko boste ugotovili, kako neprecenljivi so bili ti trenutki, si boste takšen ’odklop’ zagotovo večkrat privoščili.

Kaj pa romantični filmi?

Kako se bo vaš ali vajin valentinov večer nadaljeval, je odvisno od vas, če nimate druge ideje, smo vam na VOYO pripravili pestro paleto romantičnih filmov.