Pri snovanju prestižnih počitniških naselij so arhitekti postavljeni pred izziv, kako navdušiti tiste, ki si lahko privoščijo največ.

Arhitekti iz studia HBA / Hirsch Bedner Associates so znani po tem, da s stilom in eleganco presenečajo na vseh kontinentih. Uspelo jim je tudi na Zanzibarju, kjer so na osamljenem delu otoka zasnovali afriško eleganco v svojem stilu.

Na jugozahodnem delu Zanzibarja, ki se ponaša s peščeno plažo, palmami in toplo vodo Indijskega oceana, so zgradili 66 razkošnih vil – te imajo skupno ime Rezidenca Zanzibar.

Nekaj vil se ponaša z lepimi vrtovi, druge s pogledom na ocean. Vsaka ima svoj bazen, poskrbeli pa so tudi za popolno zasebnost, tako lahko gostje uživajo v svojem miru in popolni ločenosti od drugih.

Pri iskanju navdiha za ureditev so jim bile v veliko pomoč lokalne tržnice in prodajalne, v katerih je bilo mogoče ujeti spoj različnih kultur, ki zaznamujejo Zanzibar. Umirjen in eleganten kolonialni stil, v katerem so urejene predstavljene vile, je prava izbira za tiste, ki želijo svojevrsten, a tudi izbran oddih.