Vsak ima svojo predstavo o sanjskem domovanju, a ne glede na stil hiše jo ponavadi gradimo na ravnem terenu. V neposredni bližini švicarskega termalnega centra Therme Vals, sredi veličastne pokrajine, pa se nahaja vila, ki je pravzaprav vgrajena v hrib. V arhitekturnih birojih Christian Muller Architects in SeARCH namreč niso želeli preveč posegati v okolico, zato so stanovanjski objekt prilagodili tako, da na prvi pogled niti ni opazen, je pa vsekakor nekaj posebnega. Pravzaprav gre za koncept, kakršnemu sledi vedno več arhitektov. Za gradnjo vile Vals ni bilo posebej težko pridobiti gradbeno dovoljenje in tudi sama izvedba ni bila zahtevna. Potrebno je bilo le izvotliti luknjo in vanjo vgraditi objekt. Fasada je iz naravnega kamna in se kot rečeno odlično zlije z okolico, notranje stene so iz golega betona, stanovanje pa je opremljeno v kombinaciji postindustrijskega in romantičnega sloga. Živahnost je izražena z barvami, lesene površine in kamin pa nudijo pridih domačnosti. Kreativno, ni kaj!