Otroški puder

Uporaben je povsod v domu! (Foto: Profimedia)

Mastni madeži na preprogi

Čiščenje preproge je prav gotovo eno izmed manj priljubljenih opravil. Predvsem tisti, ki svojih preprog ne nosijo vedno v čistilnico in se nad trdovratne madeže spravijo kar sami, bodo veseli dejstva, da jim lahko pri mastnih madežih pomaga tudi otroški puder.

To rešitev priporočamo predvsem tistim z dovolj potrpljenja: na masten madež na preprogi natrite puder in pustite, da vsaj šest ur deluje. V tem času bo ta madež osušil in po temeljitem sesanju o njem več ne bo sledu.

Odženite mravlje

V vsakem domu se lahko pojavijo težave z mravljami: te pridejo čez pritlična okna, se po zračnikih sprehodijo od sosedov, ali pa jih sami nevede povabite z raztresenim sladkorjem v kuhinjski omarici. Tudi pri tej težavi vam lahko otroški puder pomaga. Natresite ga po njihovi poti in ne pozabite na okna in vrata - tudi tam jih lahko začnete odganjati. Če ta ukrep ne bo zadostoval, si lahko dodatno pomagajte tako, da na mesta, kjer je mravelj največ, postavite lončke z meto.

Nič več škripajočega parketa!

V razpoke parketa, ki vašemu domu s svojim škripanjem včasih dajejo občutek domačnosti, včasih pa vam parajo živce, nasujte otroški puder in škripanje bo prenehalo. Če to ne bo dovolj, ga zmešajte z malce sredstva za poliranje tal. To bo prav gotovo zadostovalo za miren in tih korak po stanovanju.

Madeži krvi

Če ste v kuhinji malce manj sposoben šef, kot ste si to zamislili in ste preveč navdušeno rezljali in sekljali, se bo morda na vaši preprogi, obleki ali drugi tkanini znašla kapljica krvi. Tudi nad tak madež se lahko 'spravite' z otroškim pudrom: zmešajte ga z nekaj vode in ustvarite pasto. S to natrite madež in pustite, da se posuši, nato pa ostanke odstranite s ščetkanjem.

Umazane roke

Tudi roke lahko nežno očistite s pudrom. (Foto: Profimedia)

Ste premočno zavezali vezalke?

Če ste premočno zavezali vezalke na svojem čevlju in že razmišljate o nakupu novih, za trenutek odložite škarje in poskusite tako: vozel natrite s pudrom in tega boste veliko prej razvozlali.

Odstranite madeže plesni

Na kateri od vaših plastičnih posod, opremi za vrt ali plastični vrti garnituri, se zaradi vlage lahko ustvarijo trdovratni črni madeži plesni. Te se boste le stežka znebili z običajnimi čistilnimi sredstvi. Vendar pa vam znova lahko pomaga naš nasvet: madež rahlo navlažite in ga nato izdatno posujte s pudrom. Pustite delovati čez noč in zjutraj ga boste z lahkoto obrisali s krpo. Če vam v prvo ne uspe, ne obupajte, ampak poskusite še enkrat in pustite puder delovati še dlje.

Ko milo ne očisti rok

Avtomobil ali kosilnica na vsake toliko potrebujeta pregled, kar pa se po navadi pokaže predvsem na umazanih rokah. Črni madeži olja so prevelik zalogaj za navadno milo in takrat veliko ljudi poseže po zelo agresivnih čistilnih sredstvih. Varujte kožo na svojih rokah in na rokah vaših družinskih članov: če imate pri roki malce sojinega olja in otroškega pudra, lahko svoje roke očistite, ne da bi jih ranili. Ti dve sestavini preprosto zmešajte in malce podrgnite. V nekaj pičlih sekundah bodo vaše roke popolnoma čiste!

Kaj pa zobna pasta? Ne boste verjeli čemu vse služi ...

Žensk ačisti preprogo

Mastne madeže na preprogi lahko odstranite s pudrom. (Foto: profimedia)