Pred pojavom sodobnih hladilnikov so naši predniki hrano skladiščili v kleteh, kjer je bila temperatura stabilna skozi vse leto; zemlja je namreč odličen naravni izolator. Danes v kleteh večinoma hranimo ozimnico, ostala živila, ki jih porabljamo sproti, pa seveda v hladilniku. V podjetju Weltevree pa so obe različici ’združili’ in nastal je inovativen podzemni hladilnik oziroma shramba Groundfridge, z uporabo katere lahko prihranimo pri elektriki. Narejena je iz laminiranega poliestra in je odporna na zunanje (vremenske) vplive.

Ima kapaciteto 3.000 litrov, vanjo pa je mogoče shraniti kar 20-krat več hrane kot v povprečen hladilnik, kakršnega nas ima večina doma. Ne glede na to, ali je zunanja temperatura –10 °C ali 35 °C, se v notranjosti podzemne shrambe ta giblje med 7 in 15 °C.

Izum je primeren za tiste, ki živijo v hiši z vrtom in pridelujejo lastno zelenjavo in sadje ali pa na primer za kakšno vikend hiško. Za postavitev je treba v zemljo skopati tri metre globoko jamo, shrambo namestiti in jo nato z izkopano zemljo prekriti. Vanjo je mogoče vstopiti skozi odprtino in se po stopničkah spustiti v notranjost, kjer so poličke, na katere se postavi živila kot so sadje, zelenjava ali sir.

High-Tech’ različica je opremljena tudi s sončnimi celicami, LED svetili ter klimatskim sistemom.