Nenavadna vila na Tajskem - 2

(Foto: dornob.com)

Želje po zasebnosti v hiši, ki stoji na Tajskem, ni čutiti. Tukaj ni senčil in zaves, pravzaprav niti ni vrat in zidov. Prostori so odprti, med sprehodom po hiši pa se izgubi občutek, ali je obiskovalec v domu ali na terasi. Hiša, ki jo je oblikoval arhitekt Narang Othavorn, ponuja življenjske prostore znotraj in zunaj zidov. Tukaj je dnevna soba ustvarjena tudi pod milim nebom, prav tako je ena kuhinja pod streho v notranjosti, medtem ko je druga zunaj in le nekoliko zaščitena pred dežjem.

Posebej sporna je arhitektova postavitev kopalnice. Ta je v bližini bazena, njena stena pa je vsa iz stekla. Vendar pa arhitektov namen naj ne bi bil v razkazovanju, ampak naj bi bili razlogi za nenavadno postavitev kopalnice in njenega steklenega zidu, predvsem praktični. „Želel sem le, da bi lahko lastnik takoj iz bazena skočil pod tuš,“ je povedal.

Velike steklene površine so prisotne tudi v spalnici, ki je neposredno nad bazenom. Da bi prišli do njega, pa se morajo lastniki sprehoditi skoraj po vsej hiši, kar poudarja vtis labirinta.

Nenavadna vila na Tajskem - 5

(Foto: dornob.com)

Nenavadna vila na Tajskem - 4

(Foto: dornob.com)


 

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na