Jasper

Ko je lastnica zagledala svojega psa, ni mogla verjeti očem. (Foto: lifewithdogs.tv)

Sharom Hourihan je svojega 8 mesecev starega psička spustila na dvorišče, da bi se lahko brezskrbno igral. Ker je bila navajena, da je Jasper, ki je pasme border collie, vedno pritekel na poziv, se ji je zdelo nenavadno, da ga ni mogla priklicati. „Imamo ga sicer le nekaj tednov, vendar se nikoli ne oddalji od hiše in takoj priteče, ko ga pokličem,“ je povedala. Ko ga ni in ni bilo, se ga je odpravila iskat in prizor, ki jo je čakal, jo je pošteno šokiral. Ko je končno zagledala psa, je namreč videla le njegovo glavo, ki moli iz stene. „Njegove oči so bile povsem rdeče, vendar ni bilo videti, da bi bil poškodovan. Moj prvi instinkt je bil, da bi se mu začela smejati, saj je bil videti res smešno,“ je dodala.

Kmalu po prvem šoku je ugotovila, da je Jasper v resnih težavah in da bo potreboval pomoč. Nemudoma ga je skušala rešiti tako, da je na njegov vrat nanesla nekaj šampona, vendar se ta tehnika ni izkazala za uspešno. Po eni uri truda je poklicala društvo za zaščito živali, ki so njeno neobičajno težavo posredovali veterinarju. Ta je nemudoma prišel do psa, vendar mu tudi on ni mogel pomagati. Zato so na pomoč poklicali še gasilce.

Veterinar Tim Foster je moral, preden so gasilci lahko poskusili z reševanjem, psa uspavati. „Jasper je postajal vse bolj vznemirjen in se je našim poskusom upiral,“ je povedala Sharon in dodala: „Po tem, ko mu je veterinar dal uspavalo, pa je začel na ves glas smrčati!

Ko je bil Jasper uspavan, so lahko gasilci končno začeli z reševanjem in so v zidu naredili dovolj veliko luknjo, da so ga lahko brez težav izvlekli.

Verjetno bi marsikdo domneval, da ga bo ta izkušnja česa naučila, vendar ni tako. Njegov najljubši kraj za raziskovanje je zdaj luknja v zidu, ki so jo naredili gasilci,“ je še dodala lastnica radovednega psa.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na