Ideje za osvežitev kuhinje - 4

Če boste izbrali nekoliko bolj sveže in živahne barve, boste ustvarili videz popolnoma nove kuhinje. (Foto: freshome.com)

Malo barve lahko naredi veliko

Četudi so vaše kuhinjske omarice lepo ohranjene ali celo nove, je lahko kuhinja z umazanimi zidovi videti stara in zanemarjena. Kljub skrbnemu čiščenju madežev in uporabi zaščite se na kuhinjskih zidovih večkrat pojavijo mastni madeži in madeži hrane, zato najprej v roke vzemite čopič in barvo. Če boste izbrali nekoliko bolj sveže in živahne barve, boste ustvarili videz popolnoma nove kuhinje. Pri tem ne pozabite, da so zadnje čase v kuhinjah vse bolj priljubljeni živahni odtenki barv. Tudi tapet ni treba omejevati izključno na dnevno sobo. Nalepite jih na kuhinjsko steno, kjer bodo ustvarile videz domačnosti.

Obnovite omarice

Popolna menjava kuhinjskih omaric je lahko dolgotrajen podvig, ki je opazen tudi na vašem proračunu. Zato se, če so omarice ohranjene, odločite za prebarvanje. Tudi tukaj se ne omejujte z barvami. Če boste izbrali temnejše barve, ne pozabite v kuhinji zagotoviti dovolj virov svetlobe ali kot kontrast izbrati svetle barve za stene. Če ste se svojih starih omaric že pošteno naveličali, lahko zamenjate samo vratca. Za posebej drzen in sodoben videz izberite steklena in pobarvajte tudi njihovo notranjost.

Malo dela za velik učinek

Kuhinja bo zaživela v popolnoma novi luči že, če boste zamenjali stare ročaje omaric z novejšimi in bolj opaznimi. V raznih trgovinah imate na izbiro ročaje različnih, materialov, barv in slogov, zato se ne omejujte. Tudi dela se lahko lotite sami, saj boste potrebovali le pravi izvijač.

Zamenjajte pult

Če imate v kuhinji poškodovan pult, vas prav gotovo spravlja v slabo voljo. Ker je delovna površina v kuhinji ključnega pomena, ni posebej priporočljivo, da ga skušate obnoviti. V tem primeru se raje odločite za manjšo investicijo in ga zamenjajte. Če boste to storili, vas morebitne starejše omarice ne bodo več motile.

Lonce in ponve obesite

Verjetno se nihče ne pritožuje zaradi preveč prostora za shranjevanje. Kuhinja, ki ga ima premalo, pa je prav gotovo videti natrpana in v njej ni prostora za nemoteno delo, zato naj vaši lonci in ponve visijo s stropa, kjer vas ne bodo motili, tako pa boste kuhinjo osvežili z na novo ustvarjenim prostorom. Tako boste ustvarili še vtis, da se v vaši kuhinji veliko kuha in da radi zabavate goste.

Ideje za osvežitev kuhinje - 7

Cvetlični lonci so lep in dišeč okras v kuhinji. (Foto: freshome.com)

Rože v kuhinji

Rože lahko v kuhinji ustvarijo vtis mirnosti in zdravja, zato si omislite nekaj cvetličnih lončkov. Izberite lepe lončke in posadite začimbe. Tako bo v vaši kuhinji prijetno dišalo tudi takrat, ko ne boste kuhali. Razporedite jih glede na velikost kuhinje, tako da vas ne bodo ovirale pri delu.

Majhni gospodinjski aparati

Če so vaši mešalniki, sokovniki ali rezkalniki videti, kot da so svoje odslužili že pred desetimi leti, je morda čas, da jih zamenjate. Pri tem imejte v mislih, da je mogoče kupiti raznobarvne aparate, različnih modernih ali retro oblik. Če boste enega ali dva vaših starih gospodinjskih aparatov zamenjali za barvaste nove, boste osvežili tudi kuhinjo.

Knjižna polica v kuhinji

Tudi knjige sodijo v kuhinjo, predvsem kuharske. Če vam prostor to dopušča in imate v kuhinji police, jih napolnite s knjigami. Pazite le, da jih ne boste dali na mesto, kjer bi jih lahko poškodovala umazanija, zato naj niso v bližini pomivalnega korita ali štedilnika. Na steno raje namestite novo knjižno polico ali pa preprosto odstranite vratca iz ene od omaric in svojo zbirko kuharskih knjig ponosno pokažite.

Ideje za osvežitev kuhinje - 5

Pokažite zbirko svojih kuharskih knjig! (Foto: freshome.com)

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na