Senzor praženja PerfectFry, ki odlikuje nekatere pametne kuhalne plošče Bosch, samodejno uravnava temperaturo praženja oz. cvrtja, da se mirno lahko sprehodite do računalnika in odgovorite na pomemben mail ali pa napišete hitro sporočilo na telefonu, saj vaša najljubša jed kljub vaši odsotnosti ne bo preveč pečena ali zažgana.

Kuhanje je v zadnjih letih doseglo povsem nove razsežnosti, predvsem če želite domačim gurmanom ali pa prijateljem postreči s sofisticiranimi jedmi, kakršne v televizijskih oddajah ustvarjajo različni kuharski mojstri. Niti domača kuhinja ni več tako enostavna, kot se nam je včasih dozdevalo, ko smo uživali preproste jedi naših babic, saj je pri kulinaričnih podvigih pomembna vsaka malenkost, predvsem če imate za mizo nekoga z zelo občutljivimi brbončicami, ki zazna še tako neopazne odtenke okusov.

Skratka - gastronomija je nova veja sodobne umetnosti z visokimi zahtevami tako glede oblike, videza in barv kot seveda tudi okusov, vonjev ter izvora uporabljenih sestavin za pripravo jedi. Nič več ni prepuščeno naključju, če želite pričarati vrhunsko kulinarično izkušnjo za sodobne hedoniste.

Bosch - 1

Obupujete že ob sami misli, da prihajajo na obisk zahtevni kulinarični gosti, ki so vam pred nedavnim postregli s pravo eksplozijo okusov, vonjev in barv na krožniku? Ste se že lotili kakšnega privlačnega televizijskega recepta, končni izdelek pa nikakor ni bil tak, kakršnega ste si želeli? Ali pa nikakor ne najdete časa, volje in vztrajnosti, da bi se lahko zares posvetili kuharskim malenkostim, ki iz običajnih jedi naredijo gastronomske čarovnije?

Vaše skrbi so povsem odveč, saj dandanes vsak z nekaj želje, spretnosti in dobrih pripomočkov lahko postane sodobni kuharski chef!

Pri pripravi praženih in cvrtih jedi je ključna popolna temperatura

Praženje in cvrtje sta kuharska postopka, ki se kaj hitro lahko končata s katastrofo. Minutka odsotnosti od štedilnika zaradi prepira otrok, telefonskega klica ali preverjanja recepta za sladico na računalniku, medtem ko je temperatura kuhalne plošče nastavljena previsoko ali pa plinski gorilnik preveč odprt, in vašega kulinaričnega podviga je lahko v trenutku konec, da ne omenjamo neprijetnega vonja po zažganem v kuhinji in bližnjih prostorih.

Kaj bi vam na to rekla vaša babica? Da se med cvrtjem krhkih krofkov ali praženjem francoskega zrezka ne premakne od štedilnika! V teoriji je to mogoče tudi danes, v praksi pa težko izvedljivo, saj nas okolje dobesedno sili v tako opevano multiopravilnost, vrlino vsake sodobne ženske, ki je mati, gospodinja, žena, uspešna poslovna ženska in ljubica v enem.

K sreči so nam na voljo pomagala, ki nam omogočajo, da upravičimo sloves: med njimi je senzor praženja PerfectFry, ki odlikuje nekatere pametne kuhalne plošče Bosch in samodejno uravnava temperaturo praženja oz. cvrtja, da se mirno lahko sprehodite do računalnika in odgovorite na pomemben mail, medtem ko bo steak točno tak, kot mora biti - zunaj dobro zapečen, znotraj pa sočen in mehak.

Bosch - 2

Napis pod sliko: Indukcijska kuhalna plošča Bosch PXE675DE4E poskrbi za kuhanje z manj energije in več varnosti

Klasično pečenje ali pečenje s paro?

Tako kot na modnem področju se trendi spreminjajo tudi v kuhinji. Sodobne zahteve po vse bolj zdravi in predsem nizkokalorični hrani so zato izrazito naklonjene peki s paro. Končni rezultat je bolj zdrava hrana bogatega okusa, ki ohrani veliko več vitaminov, hranljivih snovi in naravnih arom, kot običajno pečenje. Para je nepogrešljiva pri peki mesa in rib, saj ohranja sokove ter zmanjša količino maščobe, ki pri navadni peki preprečuje prijemanje na podlago in izsuševanje hrane, odlična pa je tudi za ustvarjanje hrustljave skorje na pecivu in kruhu.

Kombinirana parna pečica združuje tradicionalni načini priprave hrane v pečici s parnim načinom. Tako lahko meso predhodno pripravite s pomočjo klasičnega pečenja in ga v zadnjem delu obdelate še s pomočjo pare. Pečenje s paro v integriranih pečicah Bosch ne zahteva kakšnega posebnega znanja, saj pečica ob natančno določenem času v notranjost samodejno vbrizga para, dodajate pa jo lahko tudi ročno. Pečice Bosch z integrirano parno pečico omogočajo tudi klasično kuhanje zelenjave in rib v pari, popolnoma enako, kot v 100% parni pečici.

Para je tudi idealna za nežno pogrevanje jedi. Če že pripravljene jedi segrevate v 90 - 95 °C vroči pari, ostanejo tako okusne, kot bi bile sveže pripravljene. Nič več vam torej ne bo treba skrbeti, če bodo obiski zamujali. Hrana bo tudi po dveh urah točno taka, kot bi jo pravkar spekli.

Bosch - 3

Kombinirana parna pečica Bosch HSG636ES1 ima prostornino z DishAssist omogoča samodejno nastavitev optimalnega načina segrevanja, temperature in časa za številne jedi

Kako vedeti, kdaj je pecivo ravno prav pečeno?

Za vsako sladico, ki jo pripravljamo v pečici (pecivo, torto, potico ali piškote) obstaja optimalen čas pečenja, pri katerem je le-ta idealno sočna, krhka in drobljiva hkrati. To je pomembno tako za njen okus kot za obliko, teksturo in celoten izgled. Nihče ne želi surovega ali prevlažnega testa, po drugi strani pa tudi suho, pusto testo ni nič kaj okusno. Standarden način preverjanja, ali je pecivo pečeno, je metoda z zobotrebcem. Zobotrebec zapičimo v sredino testa in preverimo, do kakšne mere je pečeno. Če je zobotrebec še vedno moker in se na njem nahajajo koščki testa, potem pecivo potrebuje še nekaj minut. V primeru, da pa je zobotrebec suh ali da se na njem nahaja le malo skoraj suhih delcev testa, pa je naša sladica pripravljena ali pa celo že preveč pečena.

Če vam peka sladic ravno zaradi težav pri ocenjevanju trajanja pečenja dela težave, bo funkcija PerfectBake iz vas naredila pravega slaščičarja oz. slaščičarko. PerfectBake senzor meri količino vlage v jedeh in samodejno regulira vse nastavitve. Tako ni več potrebno nastavljati načina gretja, časa priprave in temperature. Enostavno izberete vrsto jedi in pritisnite na "Start". Ostalo naredi pečica sama. Rezultat je vedno popoln: slasten hristljav kruh, sočno pecivo ali potica, kakršno bi vam zavidala tudi vaša mama.

Bosch - 4

Kombinirano parno pečico Bosch HSG636ES1 odlikujeta tudi funkciji PerfectBake in PerfectRoast, ki avtomatsko in nežno poskrbita za popolne rezultate pečenja

Če ste torej odločeni, da zagospodarite v svoji popolni kuhinji in izpopolnite svoje kuharske veščine, je Boscheva akcija Sam svoj Chef kot naročena za vas. Gre za promocijsko ponudbo pametnih kuhalnih plošč in pečic Bosch, s pomočjo katerih bodo vaše jedi dosegle povsem nove dimenzije. Ob nakupu izbranega seta vrhunske pečice in kuhalne plošče pa dobite še lepo in uporabno darilo: komplet posode za indukcijo.

Bosch - 5

Boschev komplet posode vsebuje dva lonca s steklenim pokrovom, eno kozico in ponev

V kolikor potrebujete pomoč pri izbiri in nakupu, nas lahko pokličete na 01/2000 283 ali nam pišete na info@nakupovanje.net.

Bosch - 6

Ste članek prebrali? Potem bo pot do hitrega in zmogljivega prenosnika HP Pavillion v zlati barvi, vrednega 549 evrov, za katerega se lahko v nagradni igri Strast do bivanja potegujete vse do 15. marca 2017, lažja. Vabljeni k sodelovanju! 

Naročnik oglasa je Eltus plus.