Odganjalci Thermacell

Kratko o komarju

Komarji za svoj razvoj potrebujejo stoječe vode, močvirja, na domačem vrtu pa se lahko naselijo v zamašenih odtokih, žlebovih, različnih zavrženih predmetih, kjer se nabira deževnica.

Na žalost komar ne povzroči samo neprijetnega in srbečega pika, ampak je tudi prinašalec različnih nalezljivih bolezni (malarija, zika, rumenia mrzlica ...). V Sloveniji imamo "srečo", da so komarji samo nadležne leteče žuželke, ki nas motijo med aktivnostmi, izleti v naravo in zaenkrat še ne prenašajo nalezljivih bolezni. 

Da lahko samička izleže jajčeca v vodo, mora svojim potomcem zagotoviti tudi hrano. In tu nastopimo mi oz. vsa toplokrvna živa bitja, ki izdihujemo oglikov dioksid. S tem pa privlačimo komarje.

Odganjalci Thermacell

Kako se znebiti komarjev?

Glede na prejšno teorijo, da nas komar "zavoha", ko izdihavamo oglikov doksid, lahko nehamo dihati. Komarji nas res ne bodo več nadlegovali, pa tudi če nas bodo, tega preprosto več ne občutili. Torej, ta rešitev odpade.

Obstajajo različni repelenti, ki na koži puščajo lepljiv občutek, dražijo nosno sluznico, moramo vse goste posprejati, da lahko v miru posedite na domači terasi ali pa nam zmanjka ravno takrat, ko ga najbolj potrebujemo. 

Odganjalci Thermacell

Cilj Thermacell odganjalcev je omogočiti brezskrbno bivanje v naravi; pa naj bo to zabava na vrtu, piknik na travniku, ribolov ali na kampiranju ob morju!

Odganjalci Thermacell

Odganjalci Thermacell

Različni modeli odganjalcev za različne namene - vendar enaka učinkovitost!

Odganjalci Thermacell

Vsi modeli odganjalcev Thermacell delujejo po enakem principu: za delovanje potrebujete  odganjalec Thermacell, ter plinsko bombico in odganjalno ploščico. Popolno zaščito imate tako že v nekaj minutah in traja več ur. Zaščiti področje veliksti 21m2.

Odganjalci Thermacell

Pri nakupu odganjalca dobite v kompletu 1 plinsko bombico in 3 odganjalne ploščice, kar zadostuje za 12-urno zaščito! Po potrebi plinske bombice in odganjalne ploščice dokupujete; na voljo je več različic le-teh Refill 24 h ali Refill 120 h.

Način delovanja in aktivna sestavina

Naprava Thermacell deluje na principu segrevanja odganjalna ploščice, ki vsebuje d-Allethrin (modificiran izvleček krizanteme). Patentirano plinsko bombico privijemo v odganjalec, kar zadostuje za neprekinjeno delovanje 12 ur. Z vklopom in vžigom se kovinska površina, na kateri je nameščena odganjalna ploščica segreje. Aktivne sestavine začnejo delovati po nekaj minutah in delujejo nekaj ur. Zaradi odsotnosti odprtega ognja je uporaba odganjalcev popolnoma varna.

Za ljudi, domače ljubljenčke in rastline je naprava popolnoma varna!

 

Naročnik oglasa je podjetje VRTKO d.o.o.