"Kot mati in prva dama se gospa Trump čuti obvezana nadaljevati negovanje vrta Bele hiše, to je zelenjavnega in vrtničnega vrta," je povedala Winston Wolkoffova, povzema nemška tiskovna agencija dpa. Michelle Obama je namreč v vrt vložila ogromno časa in truda, zato jo je močno skrbelo, da bo šel njen trud v nič. Očitno si sedaj lahko oddahne.

Trumpova se bo lahko negovanja vrta lotila šele poleti, saj za zdaj zaradi šolanja sina Barrona ostaja v New Yorku in bo verjetno šele kasneje odšla k soprogu v Washington.

Vrt je bil del projekta Obamove za bolj zdravo prehrano otrok. Na posesti Bele hiše ga je postavila leta 2009. Pred odhodom pa ga je, verjetno zaradi občutka, da Trumpovi morda ne bodo delili njenega navdušenja nad gojenjem zelenjave, dala povečati in utrditi - z betonom, kamenjem in jeklom.

V časih Obamovih v Beli hiši se je zelenjavo s "prvega" vrta tudi uporabljajo za pripravo obrokov, viške pa so dobile socialne ustanove. Za zdaj ni znano, ali si je morda tudi novi predsednik Donald Trump, ki naj bi se bolj nagibal k hitri prehrani, že dal kaj skuhati z vrta Bele hiše.

Preberite še: Michelle Obama skuša preprečiti uničenje svoje zapuščine