Freddy

(Foto: Pinterest)

Če se postavi na zadnje tace, v višino meri kar 2,29 metra, tehta pa 92 kilogramov. Govorimo o 4 leta stari nemški dogi po imenu Freddy, trenutno največjem psu, ki s svojo ogromno pojavo navdušuje svet. Freddyjeva lastnica, 41-letna Claire Stoneman iz Essexa, svojega ljubljenčka naravnost obožuje, čeprav ji je že kot mladiček uničil dobršen del stanovanja, da o vzgoji in stroških za njegovo prehrano niti ne govorimo. Za Freddyja in njegovo pasjo sestro Fleur lastnica na leto zapravi več kot 15.000 evrov. Je pa res, da so nemške doge kljub velikosti, veljajo namreč za eno največjih pasem, plašni, nežni in ljubeznivi psi, hkrati pa tudi zelo inteligentni in prilagodljivi.  Psom je dala prednost tudi pred svojim osebnim življenjem; partnerja nima, zato sta njena pasja ljubljenčka njena otročička, pravi. Tudi svojo veliko posteljo si deli s Freddyjem. Kot je pred dnevi povedala za Daily Star, je končno pripravljena na razmerje, a se bo moral njen bodoči partner sprijazniti s življenjem s pasjimi orjaki. Čeprav je zanjo živjenje s psi naravnost čudovito, pa ji velike preglavice povzročajo sprehodi. Če bi namreč Freddy zagledal kakšnega tujega psa in se zapodil za njim, ga lastnica nikakor ne bi mogla ustaviti. Sprehodi so zato na urniku ob urah, ko je v okolici najmanj psov.

Freddy

(Foto: Pinterest)

Velikan George in Zeus

Nemške doge tudi sicer sodijo med največje pasme na svetu , nič nenavadnega torej, da se je kar nekaj predstavnikov te pasme vpisalo tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. In ko že govorimo o pasjih velikanih, ne moremo, da se ne bi spomnili ’Velikana Gerogea’, prav tako psa pasme nemška doga, ki je več let veljal za pasjega rekorderja v velikosti, a je pred dobrimi tremi leti, en mesec pred svojim osmih letom, umrl. ’Giant George’ je veljal tudi za enega najpopularnejših psov, ki je imel tudi profil na Facebooku, kjer sta njegova lastnika oboževalce seznanjala z njegovimi vragolijami in dosežki. V višino je meril 109 centimetrov, od glave do repa 220 centimetrov, s 111 kilogrami pa je bil kar za 45 kilogramov težji od povprečnega predstavnika njegove pasme. Kljub slavi pa je pes počel popolnoma običajne stvari; lajal je na poštarja, se igral ter vsak večer pohrustal piščanca, kuhan riž in jogurt. Njegov lastnik David je celo izdal knjigo, v kateri je opisal življenje s svojim velikanskim pasjim prijateljem

Dve leti kasneje, torej leta 2012, pa se je v Guinessovo knjigo rekordov kot največji pes na svetu vpisal Zeus iz ameriškega Michigana, prav tako nemška doga, ki je bil v plečih visok 1,12 metra, na zadnjih tacah je imel čez 2 metra, tehtal pa je 70,3 kilogramov. Zeus je poginil pred dobrima dvema letoma, njegov lastnik Kevin Doorlag pa je medijem kot razlog navedel starost. Nežni velikan, kot so ga imenovali, bi novembra 2014 praznoval šesti rojstni dan.