Hišo Big Brother je idejno zasnovala in s svojo kreativno ekipo opremila arhitektka Maja Moravec. V posameznih prostorih se srečujejo materiali, značilni za pristno slovensko gorsko kočo, kot so les, krzno in kamen. Ti materiali predstavljajo rdečo nit, ki povezuje hišo kot celoto. Pri celostni podobi so izrednega pomena tudi žive barvne kombinacije, ki imajo velik vpliv na uporabnike prostora, hkrati pa zadostijo tudi potrebam kamer.

Glavno stičišče domovanja, kjer se bodo stanovalci družili tudi ob najpomembnejših trenutkih šova, je prostorna dnevna soba, ki je v znamenju vijolične in črno-bele barvne kombinacije. Prostor zmehčajo in uokvirijo polkrožna sedežna garnitura in preproga, ki s centralno postavitvijo klubske mizice spominja na središče tarče in dodatno nakaže najbolj vroče območje.

Big Brother hiša - 2

Prostorna dnevna soba v kombinaciji vijolične in črno-bele. (Foto: Damjan Žibert)

Po besedah arhitektke je bil s stališča oblikovanja prav dnevni prostor največji zalogaj. Približati se je bilo namreč potrebno željam naročnika, hkrati pa zadostiti potrebam hiše. Upoštevati psihologijo uporabnikov prostora, na drugi strani pa poskrbeti, da bo okolje zanimivo tudi za zahteve kamere, ki so pri resničnostnih šovih drugačne od filmskih.

Iz dnevne sobe se sprehodimo v jedilnico s kuhinjskim delom, ki ga zaznamuje zelena barva, tudi tu zaključena s črno-belo kombinacijo, ki si sicer pojavlja kot vezni element skozi celotno domovanje. Posebnost jedilnice je ogromna lesena miza in stoli, katerih sedala so plod slovenskega proizvajalca.

Spalnica, ki je po besedah arhitektke tudi njen najljubši prostor v hiši, nosi pridih romantike. Zelene stene, posute z belimi snežinkami, v kombinaciji z vijolično, z dodatki lesa in krzna, ki spalnici dodajo posebno strast.

Prostor, v katerem bodo izrečene najbolj zaupne besede, razkrite najgloblje skrivnosti, slišana najbolj iskrena mnenja, potočena marsikatera solza in ujeti številni nasmehi pa bo zagotovo spovednica. Ključni element prostora je stol, ki tudi za arhitektko predstavlja enega najljubših kosov v domovanju Big Brother. Zasnovan je kot mogočen prestol, a narejen iz lesa, kar mu kljub monumentalnosti da toplino in občutek domačnosti.

Stanovalci bodo prav kmalu deležni vseh udobnosti, ki jih ponuja luksuzna Big Brother hiša. Kako se bodo v njej počutili in kateri prostor bodo vzeli za svojega, bo znano že ta petek ob 20.00, zato ne zamudite uvodne oddaje! V živo na Kanalu A in VOYO s karizmatično Manjo Plešnar!

Big Brother hiša - 3

Prostorna jedilnica s kuhinjskim delom. (Foto: Damjan Žibert)