Roko na srce, zidove je težko ohranjati popolnoma čiste, predvsem če imamo doma majhne otroke, ki radi steno uporabljajo namesto table. Velikokrat celo uporabijo pisala, ki se jih zelo težko odstrani, zaradi česar mame hitro dobijo kakšen siv las več. A brez skrbi, če so tudi vaše stene zaradi malčkovih ’umetnin’ vse prej kot čiste, lahko posnemate mamo, ki je nedavno na Facebooku delila trik, ki je požel val navdušenja. Madež od pisala je poškropila z lakom za lase in obrisala s krpo. Rezultat je resnično presenetljiv. Poskusite!


Lak za lase vas bo rešil še iz marsikatere druge zagate


 

Odstranjuje madeže z oblačil

Z njegovo pomočjo boste uspešno odstranili tudi madeže šminke ali čokolade na oblačilih. Namesto da zapravljate za drage odstranjevalce madežev, ki obljubljajo čudežne rezultate, raje madež poškropite z lakom, pustite stati 10 minut, nakar ga dobro zdrgnite z gobico in operite v pralnem stroju na priporočeni temperaturi.


Rešuje najlonske nogavice

Ženske se dobro zavedajo, kako občutljive so hlačne nogavice oziroma najlonke, mimogrede se natrgajo. V tem primeru je lak za lase najboljši prijatelj vsake predstavnice nežnejšega spola, saj občutno podaljšuje življenjsko dobo najlonk. Sploh na predelu prstov lahko hitro nastane luknja, da bi to preprečili, pa jih po vsakem pranju poškropite z lakom, in če boste sicer previdni, vam bodo služile trikrat dlje kot do sedaj.

Ščiti pred mastnimi madeži

Če želite recimo na zid ali na hladilnik obesiti risbico vašega malčka oziroma jo postaviti na mizo ali polico v dnevni sobi, hkrati pa bi jo radi zaščitili pred mastnimi madeži oziroma prstnimi odtisi, jo brez predsodkov poškropite z lakom. Tako bo ’umetnina’ tudi dlje ohranila intenzivnost barv.

Varuje vaše najljubše rožice

Vam je vrtnica, ki ste jo prejeli v dar od boljše polovice ob posebni obletnici, tako pri srcu, da je nikakor ne želite zavreči? Ali pa šopek, ki so vam ga sodelavci poklonili, preden ste šli v pokoj? Zakaj pa ne! Cvetje posušite, nato pa ga poškropite z lakom in s tem preprečite razpadanje.

Odstranjuje ’lepljive parazite’

Zagotovo se vam je že zgodilo, da vam je uporabljen žvečilni gumi padel na preprogo ali se po nekem čudnem naključju zalepil na kakšen kos oblačila, recimo, če ste sedli nanj. Ko se vam naslednjič pripeti kaj takega, namesto kletvic raje uporabite lak za lase: poškropite po žvečilnem gumiju, in ta se bo strdil, tako da boste žvečilni gumi brez težav lahko odstranili.

Vrača čevljem sijaj

Vaši najljubši čevlji in škornji bodo kar zasijali s pomočjo sredstva, primarno namenjenega utrjevanju pričeske. A pozor, učinek bo viden samo na obutvi iz gladkih materialov.