V Sloveniji imamo lepo število zavetišč, prepolnih zapuščenih živali, ki krvavo potrebujejo nov dom. Če tudi vi razmišljate, da bi si omislili psa ali mačko, obiščite enega od zavetišč in zagotovo se vam bo kakšen kužek ali mucek z otožnim in prosečim pogledom zasidral v srce. Seznam živali, ki so na voljo za posvojitev, najdete tudi na spletnih straneh posameznih zavetišč. Tokrat vam predstavljamo tri mačke, ki čakajo novega lastnika v zavetišču Ljubljana, več pa jih najdete na NJIHOVI SPLETNI STRANI.

SUHKO

Suhko je eno leto star crkljiv in živahen muc. Takšno ime smo mu dali, ker je bil pri prihodu v zavetišče suh in precej slabega zdravstvenega stanja. Ker je pravi borec, se je lepo poredil, pozdravil in že nestrpno pričakuje svoje posvojitelje. 

Mačka

(Foto: Zavetišče Ljubljana)

IVAN

Ivan je pet let star muc, ki je v zavetišču že od lanskega novembra. Ob prihodu v zavetišče je bil v slabem stanju, suh, podhlajen, brez volje do življenja. Zdravljenje je potekalo več mesecev in njegovo zdravstveno stanje se je izboljšalo. Pridobil je na telesni teži, postal je živahen in radoveden. Ker ima muc kronično vnetje zgornjih dihal, težave niso povsem izginile. Ivan še vedno kiha in ima solzne oči. Kljub težavam je zelo radoveden in igriv.

Mačka

(Foto: Zavetišče Ljubljana)

MARE

Maček Mare je mlajši muc. Po naravi je bolj sramežljiv in se pred tujci raje skrije. Potrebuje več časa, potrpljenja in veliko pozornosti. Mare se je skotil na ulici. Našli so ga skupaj s sestrami, bratom in mamo ter jih sprejeli z zavetišče. Sestrice in brat so že našli nov dom, Mare na to priložnost še čaka.

Mačka

(Foto: Zavetišče Ljubljana)

Več o posvojitvi psa ali mačke iz zavetišča si lahko preberete TUKAJ!