dominvrt
Obisk, da te kap!
DRUGO

Obisk, da te kap!

05.02.2019, 14:00
2

Si predstavljate, da vstopite v kuhinjo in tam zagledate velikanskega plazilca? Fotografije nenavadnega obiskovalca prihajajo iz Avstralije.

Kot poročajo tuji mediji, je družino iz Sydneyja, ki živi na obrobju mesta, sredi doma presenetil nenavaden gost, velikanski kuščar. Ko so vstopili v prostor, so ga zalotili, ko si je postregel mačjo hrano. Lastniku hiše Lewisu Khanu, ki tam živi s svojima dvema otrokoma, se, ko je svojim mačkam napolnil skledice s hrano, niti sanjalo ni, da si bo hrano postregel kar dva metra dolg kuščar.

Gre sicer za varana.

Največji med varani so sicer komodoški varani so največji kuščarji na svetu in v dolžino merijo okoli 2,6 metra (tudi do 3 metre) in tehtajo tudi do 90 kg. Imajo počasno presnovo in njihova življenjska doba je nekje do 50 let.

So na vrhu prehranjevalne verige in dominantna vrsta v ekosistemu, v katerem živijo. Imajo zelo malo naravnih sovražnikov, plenilcev. So mrhovinarji, občasno plenijo nevretenčarje, ptice in manjše sesalce. Njihova slina vsebuje več sevov zelo virulentnih bakterij. Tudi če plen med napadom samo poškodujejo, ta umre v enem tednu zaradi sepse, nato pa ga najdejo s pomočjo dobro razvitega voha in požrejo ostanke.

Komentarji (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Vest-naroda
06.02.2019, 11:35:14
+11
Malce resnosti, prosim. To NI komodoški varan, ampak Varanus varius, zraste do 2m, običajna teža okoli 15kg, največji primerki do 20kg.
nerium
06.02.2019, 12:52:48
+8
Ja, tole ni komodoški varan. Novinarju se verjetno ni ljubilo preverjati.
NOVICE
Vlada zavrnila predlog dopolnitve lex Magna
ŠPORT
Oblak podaljšal pogodbo, ki mu bo navrgla 10 ...
POP IN
Najbolj nepozabne obleke v zgodovini oskarjev
TV ODDAJE
'Če me bo kdo našel in dobil, bo ful srečen z ...
VIZITA.SI
20-letna Sanja prosi, da ji uresničijo še zadnjo ...
OKUSNO.JE
Hitro pecivo za vse priložnosti
ZADOVOLJNA.SI
Meghan Markle presenetila z neobičajnim videzom
MOSKISVET.COM
Neverjetna prevara: 20 let se je pretvarjal, da ...
BIBALEZE.SI
Tako lahko pomagate otroku, če ni priljubljen
CEKIN.SI
Upoštevajte pravilo 24 ur in zgodilo se bo to
DOMINVRT.SI
3 stvari, ki v dom vnašajo negativno energijo
ZADOVOLJNA.SI
Ste videli, kakšen videospot sta izdala Zala in ...