Le nekaj dni zatem, ko se je poslovila od svojega konja Arčija, je zaradi istega zapleta, zasuka črevesja, poginil še žrebiček Amon. Zakaj je prišlo do tega, ne ve niti veterinar, zato je Lara ostala brez pravega zaključka in lahko samo ugiba, ali gre za naključje, okužbo s paraziti ali morda celo namerno zastrupitev. Dve koliki v tako kratkem času, pri čemer konji niso bili v stiku, sta namreč velika uganka. Lara: "Arči je bil zaradi poškodbe 24 ur na dan v boksu in je bil ločen od ostalih konjev, imel je svojo hrano in svojo vodo. Amon je bil 24 ur na dan na istem pašniku, na katerem se je skotil. Vseskozi je bil tam in ni bilo nobene spremembe glede hane in vode." Edino, kar je bilo obema primeroma skupno, je to, da sta bila konja oče in sin, a veterinar v slednjem ne vidi povezave, kar se kolik tiče, prej naključje.

Laro je nad konji navdušila njena mama, ki se je pred 20-imi leti drugič poročila, nato pa uresničila svojo željo. Lara: "Že 18 let imamo konje in v vseh teh letih ni bilo nobene kolike, nič takšnega, enkrat je bila pljučnica, drugače pa niso bili bolani. Ni bilo težav s paraziti, ničesar ni bilo." Potem pa v enem letu kar dva usodna primera.

Lara: "Lahko paziš na hrano, lahko paziš na vse, ampak kolika te lahko preseneti. Ne bi rekla, da bi bili zanemarjeni, da ne bi skrbeli zanje. Vsak leto so dobili pasto za parazite, vsako leto so imeli obvezna cepljenja, tudi kopita imajo urejena. Skrbimo, da imajo dobro seno, da imajo dovolj gibanja, da niso v boksu. Arči je bil v boksu zaradi poškodbe, ker se ni smel gibati, sicer jih imamo 24 ur na dan zunaj, da lahko izbirajo, ali bodo na paši, ali bodo notri in jedli seno, solni kamen. Če si toliko let s konji, skrb zanje ni težava, če pa slučajno česa ne veš, imaš toliko ljudi okoli sebe, imaš socialna omrežja, laho se povežeš z ostalimi konjarji in hitro dobiš informacije, pokličeš veterinarja in dobiš informacije. Ampak, ko pride do kolike, je pa to stvar nekaj minut. Tak je bil primer pri Arčiju in Amonu, zjutraj sta bila oba v redu, popoldne sem ju našla v bolečinah." Izgubila je oba.

Lara je zaradi dvojne izgube povsem strta: "Bila sem zraven, ko se je žrebil, pomagala sem, da je prišel na svet, na koncu pa mi je zaspal v naročju. Sploh ne morem dojemati vsega skupaj, preveč je vsega." Želimo ji, da bi z ljubeznijo do dveh konjev, ki sta ji ostala, čim prej prebrodila to težko obdobje v svojem življenju.