6-letni labradorec Benny zdaj naslovnice polni predvsem na račun posebne aktivnosti, ki jo izvaja – je namreč pravi drsalec! Bennyja je iz zavetišča posvojila Cheryl DelSangro, nekdanja drsalka, ki je drsanja naučila tudi Bennyja. Benny bojda obvlada kar 50  različnih trikov, tudi s hokejsko palico ploščkom. DelSangro ima sicer še nekaj drugih psov, a toliko trikov kot Benny, ne obvlada noben izmed njih.

Kako se je vse skupaj začelo?

Kot je Cheryl izjavila za tuje medije, se je vse skupaj začelo, ko je pomagala prijatelju pri snemanju videa o lasvegaški ledeni dvorani. Benny je v dvorani menda užival, tekal po ledeni ploskvi, pobiral ploščke in se z njimi igral. Nato je njegovo pozornost pritegnila palica. !Tedaj me je prešinilo, da bi ga lahko naučila drsati,« je dejala. »Če mi je uspelo naučiti hči pri 17 mesecih, zakaj ne bi še psa,« se je pošalila.

S pomočjo lokalnega čevljarja in kanadskega podjetja, ki izdeluje pasjo obutev, so izdelali prve drsalke po naročilu. Drsalke ima le na prednjem paru tac, da lahko z zadnjima tacama zavira. Benny je menda hitro osvojil drsanje in vse navzoče pozitivno presenetil. »Ne želim služiti na njegov račun,« je še poudarila. »Preprosto se mi zdi čudovito. Česa takega prej še nisem videla.«

Psi so sicer izjemno učljiva bitja in ob primerni vzgoji izjemni življenjski sopotniki. Ne glede na to, ali se psa lotimo učiti trikov ali le življenjskih zadev, moramo biti pri vsem, kar počnemo, dosledni, vztrajni, predvsem pa ničesar ne bomo dosegli na ilo.

► PREBERITE: Kako psa naučiti prinašanja?
► PREBERITE: Koga v družini pes v resnici najbolj spoštuje?
► PREBERITE: 5 nasvetov za lastnike agresivnih psov
► PREBERITE: Tako zaposlite psa, ko vas ni doma