ljubljenček na letalu

(Foto: iStockphoto)

42-letna Tara Reid je zapustila letalo Delta flight 613, s katerim naj bi letela od Los Angelesa do New Yorka. »Niso dovolili, da bi poleg mene sedel moj pes. Na takem letalu nočem sedeti,« je dejala. »Seveda so naredili cel cirkus okoli tega, a sem že navajena.« Letalo je zapustila s psom v naročju.

Kot je povedal predstavnik letalske družbe Delta Ashton Kang, so morali letalo zapeljati nazaj v hangar prav zaradi izgreda Reidove. »Delta se opravičuje vsem potnikom za dogodek in cenimo, da ste potrpežljivo počakali, da smo rešili situacijo,« so se javno opravičili. Letalo je proti New Yorku poletelo z manjšo zamudo.

ljubljenček na letalu

(Foto: iStockphoto)

Na letalo z ljubljenčkom

Dandanes se vse več ljudi odloča, da s seboj na potovanje vzame svojega ljubljenčka. Potovanje z letalom je sicer stresno že za nas, kaj šele za živali, a je vseeno potovanje načeloma varno. Na lastniku je, da poskrbi za udobno in čim bolj mirno potovanje ljubljenčka.

Če ste sprejeli odločitev, da gre na letalo z vami tudi ljubljenček, obstaja nekaj pravil, ki se jih morate držati. Najprej se seveda pozanimajte, ali izbrani letalski prevoznik sploh omogoča in dovoljuje potovanje hišnih živali. Nato je potrebno čim prej rezervirati prostor za vašega ljubljenčka, saj imajo letalske družbe po navadi omejen prostor in omejitve glede število živali na letalu. O drugih pogojih, omejitvah in priporočilih pri potovanju hišnih živali smo se pozanimali pri edinem slovenskem letalskem prevozniku Adrii Airways.