Angleški policisti so bili več kot začudeni, ko so prejeli fotografijo, s katere je razvidno, da je zaenkrat še neznani voznik na zadnjem sedežu avtomobila po avtocesti prevažal kravo. Fotografijo je posnel naključni voznik, ki je vozil za omenjenim avtomobilom.

krava v avtu

Zaenkrat še ni jasno, zakaj se je voznik odločil za takšen transport živali. (Foto: Profimedia)

Neverjetni dogodek se je zgodil v majhnem mestecu Briton Ferry na južni strani Walesa v Veliki Britaniji, kjer živi manj kot 6000 ljudi. Policisti so že sprožili preiskavo, kar pa jim zaradi registrske tablice na fotografiji najbrž ne bo povzročalo preveč preglavic. Na fotografijo se je nemudoma odzvala tudi RSPCA, britanska varstvena organizacija, v kateri so izjemno zaskrbljeni zaradi krave. Njihova predstavnica za stike z javnostjo je ob tem dodala, da je tak način prevoza živali povsem nesprejemljiv, pa ne samo z vidika dobrobiti živali, temveč tudi zaradi varnosti voznika in drugih v prometu.

Govedo

Predstavniki živalovarstvene organizacije RSPCA so opozorili, da je transport večjih živali v avtu nesprejemljiv. (Foto: AP)

 

Kazen za prepoln avto se v Angliji vrti okrog 330 evrov, poleg tega pa vozniki dobijo tudi tri kazenske točke. V omenjenem primeru so zaradi izjemno velike teže ogrožene tudi zavore, so posvarili iz nacionalne avtomobilske zveze.